.

.

TOTS 21

Imatge de la roda de premsa. Foto: Marc Colilla

L’11 de desembre, Tarragona acollirà la primera edició de La Nit de les Religions.  Amb la coorganització de la conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR), la Nit de les Religions ofereix a totes les entitats religioses de la ciutat la possibilitat de fer actes d’apertura cap a la ciutadania per donar a conèixer el seu culte I els seus espais així com resoldre dubtes als veïns i veïnes des de la proximitat i quotidianitat.

Aquest matí, la consellera de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, acompanyada pel coordinador del programa per part de l’associació AUDIR, Arnau Oliveres, i del coordinador dels grups diàleg interreligiós d’AUDIR Catalunya, Sergio Arévalo, han presentat el programa en roda de premsa. Varas ha explicat que “la Nit de les Religions representa una gran oportunitat de diàleg entre les diferents comunitats i la ciutadania. Una aproximació religiosa plural i ecumènica atenent la gran diversitats de religions, confessions i cultures existents a la nostra ciutat i moltes vegades desconeguda per part de moltes persones”.

Per la seva banda, Oliveres ha destacat “el gran esforç que suposa la Nit de les Religions a favor de la cohesió social, la convivència i la riquesa en la diversitat d’una ciutat com Tarragona”.

La Nit de les Religions comptarà amb 20 actes de 9 grups confessionals diversos com ara budistes, jueus, musulmans, cristians; ortodoxes, catòlics i evangèlics, entre d’altres

La Nit de les Religions comptarà amb 20 actes de 9 grups confessionals diversos com ara budistes, jueus, musulmans, cristians; ortodoxes, catòlics i evangèlics, entre d’altres. El dia 11, a les 12 h a la Seu de l’Antic Ajuntament, tindrà lloc l’acte institucional de la Nit de les Religions amb presència de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, la Directora General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Yvonne Griley i el director d’AUDIR, Francesc Torradeflot. A l’acte, també assistiran representants de les comunitats religioses més rellevants. Seguidament tindrà lloc el diàleg “La diversitat religiosa i de conviccions a Tarragona” entre la Consellera de Nova Ciutadania Paula Varas i l’exvicepresident del govern Josep-Lluís Carod-Rovira, membre impulsor de la Llei de Culte de Catalunya.

El mateix dia 11, hi haurà també una sèrie d’activitats organitzades per comunitats de les diferents tradicions religioses presents a la ciutat entre les 16 i les 24 h a diferents llocs de culte, seus de les comunitats i a altres indrets significatius de la ciutat.

Com a acte previ, el dia 8 de desembre a les 13 h a l’esglèsia de Sant Joan se celebrarà un acte catòlic popular obert a tota la ciutadania en què la comunitat paraguaiana realitzarà una processó en veneració de la patrona Caacupé, seguida d’una missa en llengua guaraní.

Finalment, diumenge 12 de desembre, dia Internacional contra la Islamofòbia, la comunitat musulmana del barri de Sant Pere i Sant Pau, acompanyada per les associacions de veïns i representants municipals, inauguraran de manera institucional el seu centre de culte amb un matí de portes obertes on també s’obsequiarà amb té i pastes als assistents (de les 12.45 h a les 13.45 h).

La Nit de les Religions de Tarragona es celebrarà dins d’una setmana en què l’Ajuntament commemora els Drets Humans, la llibertat de pensament, consciència i religió és un d’aquests drets fonamentals. La diversitat d’expressions de les creences i de les conviccions de la ciutat vol ser el protagonista de la Nit de les Religions, que serà també un espai de diàleg i d’intercanvi entre una ciutadania rica i diversa que comparteix la voluntat de viure fraternalment.

Tots els actes són gratuïtes i limitats a l’aforament de cada espai. El detall del programa es pot consultar al web i a la TGN Agenda.

Redacció