La URV i l’Ajuntament de Salou han signat el dijous 18 de febrer un conveni marc que busca reconèixer la col·laboració existent i ampliar-la a àmbits d’interès comú entre les dues institucions i en favor del territori. L’alcalde de Salou, Pere Granados i el rector de la URV, Josep Antón Ferré, han signat un conveni que posteriorment s’haurà d’anar desenvolupant segons l’interès concret de cada una de les parts i en funció de la disponibilitat pressupostària. En essència, es treballarà conjuntament en l’estudi i la divulgació d’àrees preferents de col·laboració com el patrimoni, la història, l’antropologia, l’etnologia i aquelles activitat culturals o científiques que es considerin adequades i que tinguin com a objecte d’estudi el municipi de Salou.
Un dels àmbits específics de col·laboració ha de ser el jaciment arqueològic de La Cella, del qual es preveu la seva total excavació, consolidació, museïtzació i difusió social. De fet, en aquest indret el passat mes de setembre es va estar treballant en una nova excavació a càrrec del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) del Departament d’història i història de l’Art de la URV.
En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que se sent molt satisfet per “l’excel·lent treball” que s’està realitzant a la Cella, on s’ha requerit també de la col·laboració de l’Autoritat Portuària de Tarragona ja que part del jaciment sobrepassa els límits del terme municipal de Salou i entra en terrenys de l’Autoritat a la zona de la Pedrera. Granados ha assegurat que “veient el potencial que tenim a la Cella i un cop estiguin acabats els treballs de consolidació i de recerca corresponents, s’incorporarà a la ruta del camí de ronda com element i recurs turístic i cultural, ja que tenim un poblat únic i singular del nostre territori, i per això hi esmerçarem esforços per promocionar-lo i divulgar-lo”. El rector Josep Anton Ferré ha expressat la seva satisfacció per la signatura del conveni, que ve a reconèixer tot el realitzat conjuntament fins ara, que és molt; i perque s’obren noves perspectives de col·laboració.
A la signatura del conveni també hi han estat presents els regidors de Gestió del Territori, Marc Montagut així com la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez; el Dr. Jordi Diloli, professor del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV i investigador principal del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia, i David Bea arqueòleg i professor de la URV, a més de l’arquitecte municipal Josep M. Ferran. El conveni marc té una durada de tres anys prorrogables.
Equip de redacció