.

Imatge d’un dels concerts celebrats a la Pedrera de l’Elies

Imatge d’un dels concerts celebrats a la Pedrera de l’Elies

L’Ajuntament de Roda de Berà, mitjançant la regidoria de Cultura i Patrimoni, ha organitzat per al proper divendres, 15 d’agost, a partir de les deu, una nit cultural a l’incomparable marc de la Pedrera de l’Elies.

La vetllada s’iniciarà amb la projecció del documental “Expo-Cançó, el somni d’una nit d’estiu”, de Ricard Benimeli. L’opera prima de l’historiador local, la qual va ser estrenada de forma oficial al juny de 2012 al Casino Municipal, realitza un recorregut des dels inicis del festival, el 25 d’agost de l’any 72, fins arribar a la seva catorzena edició, també a l’agost, de l’any 85. Benimeli s’endinsa en un dels capítols més dolços de la història de Roda de Berà per descobrir, entre d’altres qüestions, com es va poder dur a terme un certamen d’aquestes característiques en un petit municipi de poc més de mil habitants, gràcies a l’important recolzament del periodista Luis del Olmo, i al treball i l’esforç del grup de persones que formaven el comitè organitzador.

L’Expo-cançó va aconseguir posar al mapa el municipi de Roda de Berà i va reportar moltes satisfaccions als rodencs. Durant els catorze anys en que es va celebrar va reunir més d’un centenar de grans artistes de la talla de Julio Iglesias, Raphael, Camilo Sesto, Rocío Jurado, Norma Duval, Joan Manel Serrat, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Sara Montiel, Isabel Pantoja o Lola Flores.

En finalitzar la projecció tindrà lloc una audició musical a càrrec de l’Escola de Música “Músics” Roda de Berà. L’escola de música rodenca va ser presentada el passat mes d’abril i ofereix la possibilitat d’estudiar diversos instruments com piano, guitarra, saxo, clarinet, flauta travessera, violí, viola, baix, bateria, percussió i gralla. L’estudi d’aquests instruments, sempre de manera individual, ve combinada amb assignatures col·lectives com el Llenguatge Musical, el Conjunt Coral o el Conjunt Instrumental.

L’escola, que iniciarà les classes durant el proper mes de setembre, estarà ubicada al Casal Municipal Les Monges, on, per part de l’Ajuntament, es van realitzar una sèrie d’actuacions amb la finalitat d’adaptar l’espai al desenvolupament de la nova activitat. En concret es van habilitar tres aules equipades, un despatx i una sala d’espera. Entre d’altres, l’Ajuntament, a més, va renovar la pintura de la segona planta i la façana del carrer Major.

L’antiga explotació lapídica que és la Pedrera de l’Elies s’obre en una zona boscosa situada enmig de la urbanització Eixample Residencial.Va passar a ser propietat municipal l’any 2004 i des de llavors l’indret ha acollit diversos concerts musicals per als quals es sonoritzat i il·luminat d’una forma que li confereix una màgia especial.

Aquest acte se celebrarà una setmana abans que l’Ajuntament inauguri el projecte de condicionament de la Pedrera de l’Elies mitjançant el qual s’ha marcat un itinerari d’interpretació de la zona i s’ha condicionat un espai de lleure. Serà el divendres 22 d’agost, en el marc de la Festa Major de Sant Bartomeu, a partir de les deu de la nit. Per l’ocasió, a més, el Duo Stradivari oferirà un concert especial de música clàssica.