.

.

TOTS 21

Riudoms destinarà el projecte a la lluita contra el càncer

Riudoms destinarà el projecte a la lluita contra el càncer

L’alcalde Sergi Pedret ha presentat, aquest diumenge 6 d’octubre, el projecte la Bona Brossa durant el dinar solidari que ha celebrat la delegació de Riudoms de la Lliga contra el càncer al Pavelló Municipal d’Esports.

L’objectiu d’aquest projecte, impulsat per l’empresa pública comarcal Secomsa i pel Consell Comarcal del Baix Camp amb la col·laboració dels ajuntaments, és donar un valor social a la recollida selectiva dels residus i destinar els diners que s’aconsegueixin amb l’increment de la recollida selectiva a projectes socials decidits per la ciutadania dels municipis adherits al projecte.

A Riudoms, en una primera fase, es va crear un grup tractor format per alumnes voluntaris de 4t d’ESO de l’Institut Joan Guinjoan i que són els que, seguint la dinàmica de recollida d’idees Manual Thinking, van decidir centrar aquest projecte social en l’àmbit de la salut, que de forma conjunta amb el Consell Comarcal i l’Ajuntament, es va concretar en la lluita contra el càncer.

Així, en una segona fase, es va contactar amb les entitats locals que treballen per la lluita contra el càncer, la delegació de la Lliga contra el càncer i Em dónes força, i la FUNCA, fundació destinada a la investigació i prevenció del càncer a les comarques de Tarragona, per donar forma al projecte que porta per lema «A Riudoms, amb la Bona Brossa, plantem cara al càncer».

Els representants d’aquestes entitats se sumaran al grup tractor amb l’objectiu d’impulsar la campanya al municipi. Durant la presentació pública del projecte, en la qual l’alcalde va exposar en què consisteix la campanya, també hi van intervenir les representants dels col·lectius involucrats amb la iniciativa.

D’una banda, l’alumna de l’Institut, Cristina Castany, va explicar la tasca feta fins ara des del grup tractor i de l’altra, les presidentes de les entitats locals, Eugènia Pujol i Elvira Mas, i la investigadora riudomenca a la FUNCA, Francina Saladié, van animar els assistents a sumar-se a la campanya a través d’un reciclatge de qualitat per poder aconseguir el màxim de recursos i destinar-los a la investigació, prevenció i atenció a les persones afectades de càncer i a les seves famílies.

Reunions a peu de carrer

Pròximament, des de l’Ajuntament i amb la col·laboració del grup tractor es faran reunions a peu de carrer per informar els veïns i les veïnes de la campanya i es repartiran cubells per als residus orgànics i bosses per les cases de Riudoms per incentivar el reciclatge. Al mateix temps, s’informarà de la campanya als comerços i empreses perquè se sumin al projecte.

Nous contenidors

Des del passat mes de maig, Riudoms està renovant tots els contenidors destinats a la recollida selectiva. Així, cada zona comptarà amb bateries de contenidors destinades a cinc tipus de residus: resta, orgànica, paper i cartró, envasos de vidre, i envasos de plàstic. Riudoms és el primer municipi de més de 5000 habitants que s’ha adherit al projecte amb l’objectiu d’augmentar el percentatge de recollida selectiva i alhora incentivar la cura del medi ambient i el civisme entre la població pel que fa a la recollida d’escombraries i residus. El tret de sortida de la campanya està previst per a finals d’aquest 2019.