.

.

TOTS 21

Imatges virtuals de l’exterior i l’interior del futur pavello poliesportiu El Molinet. Fotos: Ajuntament

L’Ajuntament de Reus ha presentat el projecte del nou pavelló doble esportiu El Molinet, annex a l’IES Roseta Mauri, ubicat a la zona de Mas Iglesias. El pavelló ocuparà una parcel·la de 3.204 m2 i una superfície construïda d’edificació de 2.812.63 m2 amb un disseny que posa especial atenció als criteris de sostenibilitat i polivalència. L’equipament manté el concepte volumètric compacte original en relació a l’IES Roseta Mauri, annex a aquest, i té connexió directa amb el centre educatiu. La redacció del projecte també incorpora la urbanització de tota la parcel·la amb usos esportius exteriors i complementaris. En total, el pressupost d’execució del contracte és de  3.292.000 euros + IVA.

L’equipament s’ha concebut per a la pràctica polivalent de l’esport i com un equipament amb servei educatiu i esportiu molt ampli. El disseny de l’edifici s’ha desenvolupat amb criteris de sostenibilitat i integració amb l’entorn, amb un consum energètic gairebé nul i una reducció d’emissions de CO2 gràcies, entre altres, a la il·luminació natural i l’ús de materials com la fusta i la ceràmica, que aporten un ambient càlid i acollidor.

Segons estableix el projecte, el pavelló constarà d’una pista de parquet de 25 x 44 que permetrà una gran diversitat de distribucions. Ell condicionament climàtic d’aquesta pista principal es podrà realitzar de manera natural mitjançant un sistema d’obertures motoritzades als costats oposats. D’aquesta manera es garanteixen la il·luminació i la ventilació naturals. El pavelló incorpora també una sala polivalent a la primera planta; una tanca d’hoquei patins hidràulica i comptarà amb 4 vestidors d’equip i 2 per als arbitres.

L’espai esportiu interior es complementa aprofitant la geometria de l’edifici  donant  cabuda a l’escalada esportiva amb una zona completa de bulder i de rocòdrom.

L’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d’Esports, Pep Cuerba. Foto: Ajuntament

Exteriors

La redacció del projecte executiu ha donat solució a la urbanització completa de la parcel·la i El Molinet també incorpora una pista poliesportiva exterior, que permetrà la pràctica d’una àmplia diversitat d’esports; una zona de cal·listènia i una zona d’estada amb equipament per aparcar bicicletes i patinets.

Tramitació del projecte

El projecte s’ha traslladat al Consell Català de l’Esport per demanar-ne el seu informe favorable i als serveis esportius i tècnics municipals per avaluar el contingut del projecte. Amb les possibles modificacions sorgides d’aquestes revisions es procedirà a la tramitació i aprovació definitiva del projecte. Ara, l’Ajuntament haurà de reprendre les negociacions per tal de determinar la participació i aportació al finançament d’aquest equipament dual educatiu i esportiu del Govern Català.

Redacció