.

.

TOTS 21

La intervenció ha inclòs el desbrossat de vegetació i la neteja de l’espai per tal de prevenir problemes de salubritat o provocats per avingudes d’aigua. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, ha portat a terme recentment treballs de manteniment i neteja de la part descoberta del Barranc dels Gossos, a tocar del barri Xalets Quintana. La intervenció, prèvia autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua, ha inclòs el desbrossat de vegetació i la neteja de l’espai per tal de prevenir problemes de salubritat o provocats per avingudes d’aigua.

La vegetació retirada ha estat principalment de canyars i branques d’arbres invasius com les acàcies que dificultaven la sortida de l’aigua. En aquest tipus d’intervencions també es recullen els residus acumulats. En total es van extreure 180 kg de residus i 3.480 kg de restes vegetals.

Cal recordar que llençar residus als barrancs o immediacions, a més de ser una infracció, està totalment prohibit i ocasiona un greu dany al medi ambient, ja que aquests residus no desapareixen sinó que acabaran formant part de les brossa acumulada als mars.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, recorda “la necessitat de mantenir el llit dels barrancs de manera adequada perquè no es desbordin en cas de pluges. La proximitat d’algunes zones als habitatges també fa que sigui necessari realitzar aquests manteniments periòdics per mantenir aquests espais en les condicions adequades”.

Redacció