TOTS 21

Imatge del ramal d’enllaç entre el corredor mediterrani i l’estació del Camp de Tarragona, poc abans d’arribar a l’intercanviador de la Boella, a prop de l’aeroport de Reus i la T-11. Foto: Roger Segura

L’Ajuntament de Reus vol construir un pas inferior per sota la futura estació de Bellissens. El consistori finançarà aquest pas soterrat en quatre anualitats, pel qual estima una inversió d’entre 1,3 a 1,8 milions d’euros. «No seran unes escales amb un ascensor, serà un pas de ciutat», manifesta l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

L’equip de govern i el principal grup a l’oposició, el PSC, han anunciat aquest dilluns un projecte que es pretén executar en paral·lel a les obres de la nova estació, al sud de la ciutat. Adif, que licitarà la redacció del projecte aquest primer trimestre, està d’acord amb aquest «plus» afegit. L’objectiu és comunicar banda i banda de la via i que l’estació no esdevingui un «fre», tal com va passar anys enrere amb l’estació del nord.

Amb voluntat d’esmenar aquest error del passat, l’Ajuntament vol que la segona estació ferroviària de Reus incorpori un pas soterrat per garantir la connexió entre el nord i el sud de la ciutat, on Adif construirà una infraestructura ferroviària molt esperada al territori, amb previsió d’enllestir en l’horitzó de 2025.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, explica la voluntat de fer un pas soterrat sota la futura estació de Bellissens, per comunicar el nord i el sud de la ciutat

«La futura estació de Belissens servirà per reactivar una zona de molt creixement i potencialitat, on s’hi troben l’hospital, el Tecnoparc i la URV», ha remarcat la vicealcaldessa Noemí Llauradó. «I hi veurem edificis en un futur», ha afegit l’alcalde, que ja dona per fets els plans d’urbanització al sud-est del terme.

«Malgrat tenir aspecte d’estació, funcionalment serà un baixador: no hi haurà desdoblament de vies ni trens aturats, això farà que el trànsit de viatgers sigui més àgil», ha dit la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui. Seran projectes que caminaran alhora, però es desenvoluparan de forma independent.

Un moment de la presentació de l’acord. Foto: Cedida

L’alcalde ha corroborat que aquest pas de ciutat en cap cas alterarà l’execució de l’estació i ha insistit que es tracta d’una connexió molt necessària per facilitar la mobilitat de la ciutadania cap a la zona nord. «Ara només hi ha un pontet al costat de la facultat d’Econòmiques, això no és la solució», ha conclòs Pellicer.

L’impuls de l’estació de Bellissens és fruit del consens i de la col·laboració entre els governs de Reus, de Catalunya i de l’Estat. Es tracta d’un servei de referència, que ha de donar cobertura a la zona sud de la ciutat, l’Hospital, la URV, el polígon Tecnoparc, etc…, una zona de gran potencial i creixement.