.

Imatge publicada per Reusdigital del moment en el qual es retira la pancarta. Foto: Gemma Roig (Reusdigital)

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, intentant impedir l’acció dels unionistes. Foto: Twitter Arnau Llambrich

L’acció d’un grup unionista, davant la mirada dels regidors de Ciutadans Juan Carlos Sánchez i Guillem Figueras, retirant la pancarta que reclama ‘llibertat presos polítics’ de la façana de l’ajuntament de Reus (ha estat reestablerta poques hores després) ajudats d’una escala i de pals ha acabat amb crits i empentes a la plaça Mercadal amb veïns independentistes. L’alcalde, Carles Pellicer (juntament amb altres regidors com Dani Rubio), ha hagut d’intervindre per intentar posar pau enmig d’una escalada que no ha arribat a més. Tanmateix, en roda de premsa Pellicer ha denunciat que un dels espanyolistes s’ha dirigit a ell amenaçant-lo: “Si t’hi tornes a posar, et pegarem”, li ha etzibat. “Són paraules que no puc consentir”, ha afirmat Pellicer.

De fet, l’alcalde ha anunciat davant els mitjans que l’Ajuntament presentarà dues denúncies davant dels Mossos d’Esquadra contra Ciutadans, partit al qual considera responsable d’organitzar “l’escamot de provocació”. La primera serà per l’actuació duta a terme a la façana municipal i la segona per les amenaces rebudes. “Si Cs vol governar la ciutat, que Déu ens agafi confessats”, ha alertat. “A Reus no n’hi ha, n’hi ha hagut, de fractura social. I com que n’hi ha, Cs la provoca”, ha subratllat.

Per acabar-ho de fer tot més rodò, la regidora del partit taronja, Pepe Labrador, ha deixat anar un nou tuit incendiari (que recorda al que vinculava als independentistes amb el nazisme) amb la fotografia de l’actuació dels unionistes acompanyada dels típics lemes de l’equerra independentista: ‘Desobeim. Ni un pas enrera. Seguim’

L’incident ha fet bullir twitter: