.

.

TOTS 21

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, en roda de premsa. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Reus “celebra”, segons ha fet públic en un comunicat aquest dimecres, la decisió del Departament de Salut de fer cribatges massius amb proves PCR als barris de la ciutat de la Pastoreta, la Sardana i Monestirs, “en tant que permetran detectar possibles positius asimptomàtics; oferiran dades més realistes de la situació epidemiològica a la ciutat; i afavoriran la planificació de futures accions per fer front a l’epidèmia”.

El consistori, afegeix la nota, “s’ha posat a disposició del departament de Salut per col·laborar en la logística per a la realització dels testos, d’acord al treball continuat i permanent que tant a nivell tècnic com institucional es porta a terme des del passat mes de març a la Taula de Coordinació de Salut Comunitària de Reus, i en la que hi són de tots els agents de Salut del territori: Centres d’Assistència Primària, Serveis Territorials de Salut del Camp de Tarragona, col·legis professionals del sector, i els serveis municipals vinculats (Salut i Serveis Socials)”.

“El departament de Salut ha estat informat puntualment”, continua el comunicat, “de l’evolució de les dades epidemiològiques a la ciutat i de les mesures a emprendre, fet que ha permès la coordinació entre els diferents agents, per tal que els cribatges massius es realitzin amb normalitat”.

En aquest sentit, una de les principals tasques que portarà a terme l’Ajuntament de Reus és la informació a la ciutadania, residents als barris de la Pastoreta, la Sardana i Monestirs d’entre 20 i 50 anys. Per fer-ho, a posat a disposició del departament els serveis dels Educadors de Salut i de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

Les proves van dirigides als residents dels tres barris:

  • Residents del barri de la Sardana, que es poden dirigir al CAP Sant Pere el divendres 21 i el dissabte 22 de les 8.00 hores a les 20.00 hores.
  • Residents el barri Monestir, que es poden dirigir a l’Hospital Sant Joan de Reus el divendres 21 i el dissabte 22 de les 8.00 hores a les 20.00 hores
  • Residents del barri de la Pastoreta, que es poden dirigir a l’Hospital Sant Joan de Reus el dissabte 22 i el dilluns 24 de les 8.00 hores a les 20.00 hores

L’Ajuntament convocarà per aquest dijous, 20 d’agost al matí la Junta de Portaveus per informar els grups municipals dels detalls del cribatge massiu. Igualment, ja ha informat els presidents de les associacions de veïns dels tres barris on es faran les proves, i celebrarà una reunió telemàtica amb tots els presidents de les entitats veïnals de la ciutat. Posteriorment, es preveu la convocatòria dels agents econòmics i socials de la ciutat per mantenir-los informats de la situació.

Redacció