TOTS 21

Els comptes municipals, amb fundacions i empreses públiques, superen els 10 milions. La inversió real serà d’1,7 milions. Foto: Ajuntament

La darrera sessió plenària de 2018 de l’Ajuntament de la Selva del Camp ha servit a la corporació municipal per aprovar inicialment el pressupost general de l’any vinent, que supera els 8,5 milions d’euros. Aquesta quantitat suposa una reducció important de les xifres de l’anualitat que ara finalitza, que ha comptat amb un pressupost de més de 14 milions d’euros, però és el reflex de la tornada a la normalitat dels comptes locals després que en aquest exercici s’hagi fet front a dues obres de notable envergadura com ara la construcció de la nova estació depuradora de la localitat, així com a la reordenació urbanística del Tomb de Muralles.

Tal com es va encarregar d’explicar durant la sessió plenaria l’alcalde i responsable d’Hisenda, Jordi Vinyals, el pressupost de 2019 destinarà més 1,7 milions d’euros a inversions reals, entre les quals destaquen el projecte de remodelació integral del carrer President Companys, el de més densitat de població del municipi, o el carrer Paretdelgada. També s’inclou en aquesta partida la urbanització d’una parcel·la del polígon industrial, la construcció d’un nou aparcament al costat del pavelló municipal, la millora de la xarxa de camins, el nou pas per a vianants que obrirà el nucli antic al raval Sant Pere o les millores en els parcs Baix Camp i l’Hort d’Iglésies, entre d’altres.

La partida més important dels comptes és la reservada al Capítol 1, el de personal, amb 2.761.000 milions d’euros. En aquest cas, a banda dels sous dels treballadors municipals cal destacar la partida de més de 200.000 euros destinada a programes de foment d’ocupació i garantia juvenil. També cal destacar les ajudes i subvencions que s’atorgaran dins del capítol 4, destinades a entitats i famílies del municipi, que rebran durant 2019 fins a 342.000 euros per part del consistori.

El pressupost consolidat del conjunt de l’Ajuntament i la Fundació Pública el Vilar, que gestiona la residència d’avis, puja un milió d’euros més, fins als 9,4 milions.

A aquesta quantitat cal afegir-hi els 639.000 euros del pressupost de l’empresa pública Prosel, que gestiona el pavelló poliesportiu i la piscina, fet que eleva per sobre dels 10 milions d’euros la xifra global que gestionarà el consistori selvatà durant el proper exercici.

Mocions

En l’apartat de mocions cal destacar l’aprovació d’una moció presentada per ERC i CiU per la defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals, arran de la proposta de resolució que el Parlament de Catalunya va aprovar el passat 10 d’octubre; moció que el grup convergent va ampliar incidint especialment en «la repressió de l’aparell de l’Estat espanyol» i «la greu amenaça a la llibertat d’opinió i expressió que actualment hi ha a Catalunya». Per tal de donar suport a la proposta un grup de militants d’ERC es van personar a la sala de plens vestint samarretes i plaques amb el lema A la Selva no tenim Rei. L’oposició de CiU també a presentar una segona moció per donar suport a la vaga de fam que realitzen Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Joaquim Forn per tal de denunciar el bloqueig que el Tribunal Constitucional està imposant a l’accés de la seva causa al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

El ple també va aprovar la renovació de la junta de govern de la Fundació Pública El Vilar, que passarà a incorporar un nou membre, a més d’un nou responsable de tresoreria i una nova vicepresidència.