.

.

TOTS 21

Foto de família amb els beneficiaris del xec nadó.

Foto de família amb els beneficiaris del xec nadó.

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ja ha lliurat 14 nous xecs nadó als darreres infants nascuts al municipi. Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament pobletà l’any 2012, va adreçada a ajudar econòmicament les famílies que reben la bona notícia del naixement d’un/a fill/a.  Amb aquesta edició, l’Ajuntament ja ha celebrat set actes de lliurament i ha repartit més de 100 xecs nadó, 114 per a ser exactes, amb els quals més d’un centenar de famílies pobletanes s’han beneficiat d’aquest obsequi de 150 €, per cada nou naixement, que és bescanviable per productes de puericultura en un conegut centre comercial de Tarragona.

Durant l’acte, celebrat a la Sala Tarsici Baget de l’Ajuntament de la Pobla el passat dissabte, l’alcalde Joan Maria Sardà, acompanyat per la resta de regidors, van fer entrega dels xecs a unes famílies entusiasmades amb el naixement dels seus fills i filles i agraïdes pel suport i el detall municipal que premia la natalitat. Durant el seu discurs, l’alcalde va destacar que «per a l’Ajuntament i el municipi és una satisfacció donar la benvinguda als nous nascuts, als nous pobletans i pobletanes que seran el futur del nostre poble i pels quals hem de treballar per garantir-los la millor qualitat de vida possible”. D’altra banda, tot i que va reconèixer que el xec nadó només és un detall que pot ajudar a les famílies, va recalcar que “La Pobla és un municipi ideal per viure en família, ja que oferim ajudes, serveis i instal·lacions de qualitat per a les nostres famílies i fills.
Per això cada dia més famílies volen instal·lar-se i viure al nostre municipi”.  En aquest sentit, l’alcalde també va recordar que La Pobla té dues llars d’infants sufragades, bàsicament, per l’Ajuntament, així com escola, instal·lacions esportives i culturals, i ofereix als veïns i veïnes d’aquest municipi un ampli i complet programa de beques que inclou tots els nivells acadèmics, des de la primera etapa d’educació infantil fins al darrer grau universitari. Per finalitzar el seu discurs, l’alcalde va felicitar a tots els pares i mares presents i va destacar que “La Pobla és un municipi que cuida tota la seva gent, però especialment posem l’èmfasi en dos grups d’edat: els més petits i la nostra la gent gran.
Són els col·lectius més vulnerables de la nostra societat i els hem de cuidar i respectar al màxim, i a La Pobla així ho fem”.  La mesura del xec nadó, aprovada l’any 2012, ja s’ha consolidat com una tradició al municipi, i tindrà continuïtat en els propers anys, amb la qual cosa tots els infants nascuts a La Pobla de Mafumet podran beneficiar-se d’aquesta iniciativa municipal.