.

.

TOTS 21

Zona on va explotar un reactor a la planta de derivats d'òxid d'etilè a les instal·lacions de l'empresa IQOXE a La Canonja.

Zona on va explotar un reactor a la planta de derivats d’òxid d’etilè a les instal·lacions de l’empresa IQOXE a La Canonja.

L’Ajuntament de la Canonja es retira com a acusació particular del cas de l’explosió d’IQOXE, que es va produir el 14 de gener de 2020 i on van morir tres persones. En la sessió plenària d’aquest dijous al vespre, es va aprovar el decret per no personar-se com a part perjudicada.

La votació va comptar amb els deu vots a favor del PSC – equip de govern- i amb l’abstenció dels dos regidors de Som Poble. ERC va ser l’únic partit que hi va votar en contra.

L’alcalde del municipi, Roc Muñoz, ha declinat fer declaracions sobre els motius pels quals el consistori ha pres aquesta decisió. Amb tot, ha defensat la sortida de la causa.

La retirada del consistori com a acusació particular l’ha avançat el diari digital Portaenrere i ho ha confirmat el seu batlle a l’ACN.

ACN