.

.

TOTS 21

El nou servei, ubicat al consultori mèdic, tindrà la doble funció d’informar sobre els recursos disponibles i de ser un espai per a les associacions de dones del municipi. Foto: Ajuntament

La Regidoria de Benestar Social, Salut i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell ha creat el Centre d’Informació i Recursos (CIR) per a les Dones, que s’ubicarà a les dependències del Consultori Mèdic Municipal. El nou servei neix amb l’objectiu d’informar sobre els recursos disponibles per a les dones en àmbits diversos (social, salut, laboral, tràmits de divorci, violència de gènere, habitatge, ajuts diversos,…). Però, a la vegada, vol esdevenir un espai de formació i d’activitats i un punt de trobada per a totes les associacions de dones del municipi.

El perfil de dones que s’atendran al nou centre és força variat. Tot i així, el servei està pensat, sobretot, per assessorar dones d’edat mitjana (d’entre 40 i 60 anys), que es trobin amb dificultats a causa de l’atur, l’accés a l’habitatge, la separació o el maltractament, etc… La regidora d’Igualtat, Chelo Picón, ha definit el nou CIR com “un servei d’assessorament social” cap a les dones que s’oferirà tant a títol individual com a les entitats i que serà complementari del servei que facilita el SIAD de Tarragona o de Torredembarra. Picón explica que “les dones se senten còmodes quan s’ajunten i comparteixen les seves vivències”, alhora que afegeix que “la idea també és poder arribar a les dones que estan patint i no se n’adonen que poden ser víctimes de discriminació o violència de gènere”.

Des de la regidoria es dotarà el CIR de recursos com ara publicacions o fulletons informatius d’interès per a les dones, s’organitzaran activitats i xerrades en col·laboració amb les entitats, s’impartirà formació i dinàmiques amb les dones i es promouran accions d’igualtat a l’Ajuntament. Properament també es farà una enquesta ciutadana per conèixer què n’esperen d’aquest servei les dones del municipi i quines activitats i accions proposen.

La regidora d’Igualtat, Chelo Picón, també ha volgut remarcar el caràcter obert del centre, ja que “aquest estarà obert a totes les entitats de dones de Creixell i a nous grups que es vulguin incorporar”.

Redacció