TOTS 21

1820798375foto-ple
L’Ajuntament de Constantí va tancar l’exercici 2015 amb uns resultats pressupostaris de 1.072.255,61 euros. El Ple de l’Ajuntament va donar compte aquest dijous 12 de maig en sessió plenària de la liquidació del pressupost de l’exercici 2015, que es tanca amb aquest romanent positiu de tresoreria, uns resultats positius que s’afegeixen al resultat positiu amb que ja es va tancar l’exercici 2014, i que deixen l’actual romanent de tresoreria per a despeses generals en 2.168.056,96 euros.

El que finalment no es va aprovar al Ple d’aquest dijous i es va retirar de l’ordre del dia, va ser l’aprovació d’una modificació de crèdit per afegir als pressupostos d’aquest any 2016 i destinar-ho a un gran pla d’inversions de 2,4 milions d’euros. Davant la impossibilitat d’aprovar-se aquest pla d’inversions pels vots en contra de tots els grups municipals de l’oposició (ERC, CIU, ICV i PP), l’equip de govern (PSC i UxC) va retirar el punt de l’ordre del dia i va emplaçar tots els grups a seguir negociant per tal de consensuar una nova proposta. Des de l’oposició es demanava una major concreció de les inversions i definir quines són les prioritats.

Durant el Ple d’ahir també es va aprovar definitivament el projecte de renovació de la pavimentació i serveis del carrer Barcelona. El passat mes de febrer s’aprovava inicial de renovació d’aquest carrer, una de les principals artèries del municipi, sent un dels carrers més transitats i amb més densitat de població. Les obres de renovació tenen com a objectiu principal potenciar l’activitat comercial del carrer facilitant l’accés i la circulació dels vianants. El projecte vol aconseguir una millora integral de la imatge del carrer i adaptar els vials i les voreres a la normativa actual reorganitzant també les zones de càrrega i descàrrega així com elements del mobiliari urbà.

D’altra banda també es posaran al dia les instal•lacions d’evacuació, subministrament d’aigua i enllumenat públic.
Precisament, la millora permetrà dotar aquest carrer d’equipaments d’última generació com il•luminació Led, xarxa wi-fi, a més d’instal•lar punts de càrrega per a vehicles elèctrics per facilitar la mobilitat elèctrica i reduir així les emissions contaminants. Les obres també comportaran una adequació i millora de l’aparcament que hi ha darrera del carrer Barcelona.

Finalment, també es va aprovar una moció en defensa de la llei 24/2015 del Parlament de Catalunya, pel dret a l’habitatge i contra la pobresa energètica.