.

.

TOTS 21

Quadre d’inversions municipals

L’Ajuntament de Constantí ha disparat la quantitat de diners que destina a les inversions municipals des de l’any 2015, primer del nou equip de govern.

Si en 2014 la inversió va ser de 396.000 euros, la de l’any següent es va disparar a 865.000 i el 2016 va arribar a 1.300.000 euros. El rècord es va assolir l’any 2019 amb 1.870.000 euros. En 2020 i degut a la pandèmia, la xifra va baixar fins a 594.000 euros. L’any passat, la inversió es va recuperar, arribant a 801.000 euros.

L’alcalde, Oscar Sánchez, ha explicat la variació dels darrers anys pel fet que ‘Constantí tenia una mancança molt clara quant a inversions. Era una de les necessitats més destacades que tenia el municipi i així vam decidir afrontar-ho quan vam arribar al govern municipal’. Entre les obres més destacades fetes els darrers anys i enguany mateix destaca la reforma del carrers Barcelona i del carrer sant Pere, però el conjunt de petites obres ha estat ‘una constant’. Actualment, hi ha obres de renovació del paviment al carrer Jaume I i al setembre es preveu afrontar la renovació del carrer Major fins a la plaça de les Escoles Velles. El consistori té previst reunir-se amb els veïns abans d’iniciar les obres.

Entre les previsions figura també iniciar la rotonda del cementiri ‘per fer-la segura’, una obra d’un entorn en el que intervenen la Diputació de Tarragona i la Generalitat, mentre s’està renovant el parc de jocs infantils de la plaça de la Generalitat. De cara al setembre es preveu inaugurar una rèplica dels antics rentadors, mentre l’antic refugi de la Guerra Civil està vivint una adequació.

Sánchez ha destacat a Tots21 que properament s’aprovaran els plecs de les bases per a executar la sala de vetlles, el concurs d’idees de la piscina coberta i s’afrontarà la modificació del centre cultural polivalent, que situat al carrer Major incoporarà un teatre i sales per a les entitats del municipi.

Jaume Garcia