TOTS 21

Imatge del ple virtual celebrat per l’Ajuntament de Castellvell

El ple de l’Ajuntament de Castellvell, celebrat novament de manera telemàtica, va aprovar dimecres passat el pressupost municipal de l’any vinent, que puja a 2,4 milions d’euros. El pressupost va ser substanciat amb sis vots a favor -ERC i Ara Castellvell-, 4 en contra -Junts x Castellvell- i una abstenció, la del PSC. El document preveu una partida de 373.000 euros per a inversions i uns ingressos en subvencions de 180.000 euros.

L’oposició de Junts va votar en contra ‘perquè no hem pogut participar en la seva elaboració i volem que l’any que ve se’ns tingui en compte ja que és l’expedient més important que s’aprova durant l’any a l’Ajuntament’, va destacar la seva portaveu, Gemma Pahí. Al seu torn, el portaveu dels socialistes, Pere Carrasco, va argumentar la seva abstenció al.legant que ‘és necessària alguna partida destinada a lluitar contra la covid’. Carrasco subratllà que les inversions que farà l’Ajuntament ‘són importants, i ho és que es destinin a millores a les urbanitzacions’, però mostrà el seu desacord en el repartiment: ‘Alguna urbanització s’ha quedat sense inversió’, afirmà.

L’alcalde, Josep Manel Sabaté, respongué la representant de Junts ‘celebrant la seva petició ja que fa vuit anys nosaltres érem a l’oposició i no podíem dir la nostra al pressupost, i en vuit anys no ens van preguntar ni tan sol si necesitàvem un llapis’. En aquest mandat s’ha posat en marxa la Junta de portaveus.

Sabaté respongué també el portaveu socialista recordant que ‘no hi ha manera de concedir ajuts -directes- als autònoms i professionals per la covid’ perquè la llei ho prohibeix, per la qual cosa l’Ajuntament buscarà solucions, com l’actual campanya comercial, de manera ‘que farem tot el possible per ajudar la ciutadania’. Anuncià que hi haurà més campanyes que afavoreixen els comerços i professionals de Castellvell.

Sobre les urbanitzacions, Sabaté assegurà que l’Ajuntament va parlar amb els seus representants ‘i al pressupost hem prioritzat el que ens han demanat. No hi ha hagut prioritat sobre ningú’. L’alcalde es comprometé que en acabar l’actual mandat s’hauran fet actuacions de millora a totes les urbanitzacions del municipi.

Al seu torn, el regidor de Cultura, Sanitat, Gent Gran i Serveis Socials, Jordi Jové, intervingué per destacar que el consistori usarà el romanent de tresoreria que es generi enguany ‘per fer inversions’, ara que ho permet la legislació. Jové també destacà que sobre la covid ‘haurem d’afrontar el descens d’ingressos als negocis, al comerç, a la restauració, amb afectacions als treballadors i a la societat’. El consistori ‘pot ajudar -de manera directa- amb aliments, amb les necessitats bàsiques, i els regidors i regidors han fet aportacions a títol individual’. Jové afirmà que la situació ideal ‘seria que les ajudes europees i de la Generalitat es canalitzin a través dels ajuntaments perquè són els que coneixen les necessitats del seu municipi’.

D’altra banda, el ple va donar el vist-i-plau unànime a un manifest del Consell Esportius de Catalunya per declarar l’esport bé de primera necessitat. Altrament, el regidor de Cultura anuncià que la famosa festa de la Banya se celebrarà ni que sigui de manera virtual. No podrà organitzar-se, però, la tradicional trobada de Nadal entre els regidors i els treballadors del consistori per la situació de la pandèmia.

Jaume Garcia