.

.

TOTS 21

El Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils ha programat 6 sessions formatives gratuïtes dirigides a entitats, que es portaran a terme cada dimarts a la tarda (de 18 a 19:30h) des del 6 d’abril a l’11 de maig. Les persones interessades es poden inscriure als cursos enviant un correu electrònic a iborras@causes.cat.  

Fins ara sempre s’havia prioritzat l’aspecte relacional amb les entitats i aquest tipus de formacions es feien als Centres Cívics com espais de dinamització del teixit associatiu. Però a causa de la situació actual, per primera vegada els cursos es realitzaran de manera telemàtica a través de la plataforma Zoom.

El pla formació dona resposta als demandes de les pròpies entitats recollides en una enquesta realitzada el passat desembre per detectar les seves necessitats formatives i conèixer millor com ha afectat el confinament i la Covid a la seva activitat. El resultat evidencia que els cursos són una bona eina per donar suport a les entitats i que la formació permanent és un requisit imprescindible pel seu bon funcionament.

El regidor de Participació Ciutadana, Oliver Klein, ha afirmat que el programa formatiu «serà una oportunitat per les entitats, no només d’actualitzar-se i posar-se al dia en temes que es requereixen per tirar endavant les associacions, sinó també de reemprendre un esperit col·lectiu amb les altres entitats i veure’ns ni que sigui a traves de plataforma digital». El regidor ha afirmat que les sessions seran un moment de retrobada després de no haver pogut celebrar la Mostra d’Entitats.

Els continguts són temes de màxima actualitat i que les entitats van destacar com a preferents i aniran a càrrec de diferents referents professionals en cadascun dels àmbits. El programa inclou el certificat digital i els tràmits, el foment i dinamització del voluntariat, la memòria i justificació de subvencions, les pràctiques d’economia solidària i consum responsable, les xarxes socials i la transparència. 

Calendari del Pla de formació de primavera 

6 d’abril 

Com fer la memòria i justificació de la subvenció (entitats convocatòria de festes). 

CAUSES

13 d’abril 

Potenciació de les xarxes socials

Maria Ángeles Urda

20 d’abril 

Com fomentar pràctiques d’economia solidària i consum responsable des de les associacions?

CoopCamp 

27 d’abril 

Transparència, obligacions legals i morals

CAUSES 

4 de maig 

Certificat digital i tràmits amb l’ajuntament 

Ricard Roig

11 de maig 

Foment i dinamització del voluntariat

FCVS

Redacció