TOTS 21

Es mantindrà l’exempció del pagament de les taxes d’ocupació de via pública per negocis, comerços i mercat ambulant. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils treballa en la posada en marxa del segon Pla Local per a la reactivació econòmica i social, que donarà continuïtat al primer paquet de mesures amb la reedició i ampliació d’algunes accions i la incorporació de noves iniciatives per pal·liar els efectes de la Covid-19.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que el govern municipal segueix treballant per donar resposta a les noves situacions i necessitats generades per la pandèmia, ajudar a les persones més vulnerables i donar suport al teixit productiu del municipi. En aquest sentit, l’alcaldessa ha assegurat que es tracta d’un pla viu que s’ha d’anar adaptant i ampliant segons l’evolució de la pandèmia.

El primer tinent d’alcalde, Lluís Abella, ha destacat el compromís de l’Ajuntament des del primer dia per estar al costat de la gent de Cambrils i especialment dels sectors més afectats. Amb aquest objectiu, el regidor ha assegurat que el consistori no s’atura i continua sumant esforços amb la ciutadania i el sector privat per fer front a les conseqüències de la pandèmia des de tots els àmbits. 

Per la seva banda, el segon tinent d’alcalde, Oliver Klein, ha parlat d’actuacions que han tingut molt èxit i que han arribat per quedar-se com la campanya de descomptes dels Bons Cambrils per reactivar el consum o bé les noves ajudes directes a empreses i autònoms, que s’afegeixen a les del programa Suma i Sumem. El regidor de Promoció Econòmica ha explicat que s’obrirà una segona convocatòria d’ajudes destinades als establiments d’allotjament i que els Bons Cambrils es tornaran a posar en circulació el setembre i al desembre.

Així doncs, en aquest segon pla de xoc, es repeteixen algunes de les actuacions previstes en el primer per la seva necessitat i la bona acollida que han tingut en els darrers mesos. A banda de les ajudes directes i els Bons, entre les mesures que tindran continuïtat en l’àmbit econòmic també hi ha l’exempció del pagament de les taxes d’ocupació de via pública de negocis, comerços i mercat ambulant.  

A més, l’Ajuntament preveu mantenir l’ampliació de terminis i facilitats de pagament del calendari fiscal i l’exempció del pagament de l’ICIO per obres menors. D’altra banda, seguint en la línia de dinamització de l’activitat empresarial i millora de l’espai públic, l’Ajuntament impulsarà diverses obres a diferents punts del municipi.   

Un altre bloc important del pla de reactivació són les mesures en l’àmbit de l’atenció social. En aquest capítol es preveu una segona edició dels plans d’ocupació municipal amb una dotació econòmica de 75.000 euros, la reedició del curs d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, la pròrroga del reforç de la xarxa de distribució d’aliments i la tarifació social de les activitats d’estiu, l’ampliació dels ajuts d’urgència i una nova convocatòria dels ajuts d’habitatge.

Com a novetat, el pla inclou un curs sobre energies renovables, una campanya de sensibilització sobre la Covid-19 dirigida a tota la població i un programa de capacitació digital per la ciutadania amb més dificultats per accedir a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Paral·lelament, l’Ajuntament de Cambrils segueix apostant pel sector cultural i del lleure amb la dinamització de nombroses activitats esportives, turístiques i culturals, la recuperació del Festival Internacional de Música i la posada en marxa de noves iniciatives com un programa d’activitats saludables per a la gent gran.

Execució del primer pla de xoc 

L’Ajuntament de Cambrils ja ha executat més del 90% de les accions previstes al primer Pla Local per a la reactivació econòmica i social del municipi, que suposa un impacte de més de 2,9 milions al pressupost municipal, entre reducció d’ingressos, despeses i inversió. A aquesta xifra caldrà sumar-hi el segon pla de xoc, que significarà un esforç addicional de més d’un milió d’euros per l’Ajuntament.   

De les 31 accions i mesures extraordinàries del primer pla de reactivació, en aquest moment ja n’han portat a terme 28, se n’ha executat parcialment una més i s’està treballant per posar en marxa les dues restants.

Algunes actuacions realitzades per fer front a la crisi sanitària són l’increment de la dotació pressupostària dels ajuts d’urgència per donar resposta a l’augment de famílies en situació de vulnerabilitat, el reforç de la xarxa de distribució d’aliments, les activitats socioeducatives per infància en risc, els ajuts d’habitatge, l’ampliació de terminis del calendari fiscal, la primera convocatòria d’ajudes directes a empreses del municipi, les exempcions d’impostos com la taxa d’ocupació de via pública, i els plans d’ocupació municipals.  

Redacció