.

El Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat un curs de Cambrera de pisos/Majordom, amb la col·laboració de l’Associació Hotelera Salou Cambrils La Pineda.

Aquest curs de caire professionalitzador tindrà una durada de 180 hores: 160 hores seran de formació teoricopràctica a l’aula que es realitzarà a l’Ateneu i 20 hores de pràctica que es duran a terme en establiments hotelers associats. Les dates previstes del curs son del 03/12/18 al 06/12/19 en horari de 9 a 14 hores.

Arran d’una reunió celebrada entre el departament de Turisme, l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació i els responsables del sector d’allotjaments de Cambrils, es va detectar la necessitat d’organitzar un curs de Cambrera de pisos/Majordom. Els representants del sector hoteler, van manifestar que es tracta d’un perfil professional que compta amb una elevada demanda d’ocupació i en el qual existeix molta rotació, cosa que facilitarà una posterior inserció dels alumnes que realitzin el curs.

El curs, que tindrà 15 places, serà gratuït per a les persones aturades per tal que puguin formar-se en una professió molt demandada en els municipis de la Costa Daurada i que els permetrà una posterior ocupació laboral. Per a la resta de persones el preu serà de 49 euros.

L’objectiu general del curs és aprendre a realitzar la neteja i posada a punt d’habitacions, zones nobles i àrees comunes, així com rentar, planxar i arranjar la roba de l’establiment i dels usuaris en diferents tipus d’allotjaments, aconseguint la qualitat i aplicant les normes de seguretat i higiene establertes en el sector professional de l’hostaleria i turisme.

A banda de continguts dels mòduls formatius específics d’arranjament d’habitacions, rentat i planxat de roba del certificat de professionalitat d’Operacions bàsiques de pisos en allotjaments, el curs inclou un mòdul bàsic de prevenció de riscos laborals i un altre d’anglès pel departament de pisos.

La matrícula al cursestaà oberta i es pot fer de forma presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) o online a través del portal web d’inscripcions a cursos de l’Ajuntament de Cambrils: www.cambrils.cat/inscripcions.