TOTS 21

El seu últim acte públic a Cambrils va ser la participació en una taula rodona sobre el cardenal Vidal i Barraquer, el novembre de 2018. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils expressa el seu més sentit condol per la mort de mossèn Josep Raventós i Giralt, que va ser rector de la Parròquia de Santa Maria de Cambrils durant més de 20 anys (del 1985 fins que es va jubilar, el 2006) i va mantenir un ferm compromís amb el municipi durant tota la seva vida.

L’any 2008 va participar en el cicle de Memòria de Tardor que organitza l’Arxiu Municipal i el Museu d’Història de Cambrils aportant el seu coneixement i expertesa sobre el Cardenal Vidal i Barraquer. L’any 2018, amb motiu del 150è aniversari del naixement de Vidal i Barraquer, també va participar a la taula rodona «El Cardenal de Cambrils: humanisme i espiritualitat» juntament amb la Doctora Margarita Mauri.

Nascut el 1929 a la Pobla de Mafumet, Raventós va cursar estudis eclesiàstics al Seminari de Tarragona. Va ser vicari episcopal del Baix Camp i el Priorat, membre fundador de la Societat d’Estudis d’Història Eclesiàstica Moderna i Contemporània de Catalunya i es va dedicar a l’estudi dels concilis provincials de la Tarraconense. És autor de diverses publicacions sobre història eclesiàstica de Catalunya com «L’Església clandestina a Catalunya durant la Guerra Civil 1936-1939» (1984), amb Albert Manent; «Francesc Vidal i Barraquer» (1993), i «Sinodialitat a Catalunya. Síntesi històrica dels concilis Tarraconenses» (2000).

Redacció