.

El programa de l’àrea d’Igualtat inclou la projecció d’una pel·lícula i un espectacle infantil. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ amb la programació de diverses activitats adreçades a la ciutadania, impulsades pel Departament d’Igualtat, amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, trencar els estereotips i treballar per la defensa dels drets d’aquest col·lectiu.

La primera activitat serà la projecció de la pel·lícula MUTT de Vuk Lungulov-Klotz, a càrrec de l’associació ACTE, el dimecres 26 de juny a les 19 hores amb al Centre Cultural. El programa continuarà el divendres 28 a les 11:15h amb la lectura del manifest de commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ a la plaça de l’Ajuntament. Aquest mateix dia a la tarda a la plaça Mossèn Batalla, es durà a terme l’activitat familiar “Contes en revolta” amb un racó de llibres i jocs a partir de les 18 fins les 21 hores i la narració de contes sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere a les 19 hores.

La regidora d’Igualtat, Gemma Balanyà, ha afirmat que “la lluita pels drets de les persones LGBTIQA+ ha de ser un exercici quotidià, individual i col·lectiu com a drets humans que són, ja que tot i els avenços legals, avui en dia encara no estan plenament garantits”.

El 28 de juny, Dia de l’Orgull LGBTI+, és una jornada de reivindicació i visibilització de les persones LGBTIQA+ a nivell mundial, que té els seus orígens a la rebel·lió de Stonewall, iniciada el mateix dia de l’any 1969 a Nova York, i és considerada com l’inici del moviment per l’alliberament LGBTI+. A Catalunya, la primera manifestació per l’alliberament LGBTI+ es va portar a terme el 26 de juny de l’any 1977.