.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu de les Jornades Gastronòmiques d'Altafulla. Foto:Tarragona21

Imatge d’arxiu de les Jornades Gastronòmiques d’Altafulla. Foto:Tarragona21

L’Ajuntament d’Altafulla, a través de la regidoria de Comerç i Consum que encapçala l’edil Jaume Sánchez, s’ha afegit al projecte “Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016”. Catalunya va obtenir el febrer de l’any passat el títol de Regió Europea de la Gastronomia 2016, després que els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i d’Empresa i Ocupació (DEMO) de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país, presentessin a Portugal la candidatura catalana per poder optar a aquest reconeixement.

L’objectiu del consistori, segons ha apuntat el regidor de Comerç, Jaume Sànchez, “és promoure i posar més en valor els productes locals, la cuina i el municipi d’Altafulla com una clau per al desenvolupament sostenible. Afegir-se al títol obtingut com a Regió Europea de la Gastronomia és també compartir el coneixement i aprendre dels altres socis del projecte”.

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que compta amb el suport de les institucions europees.

La Regió Europea de la Gastronomia es va posar oficialment en funcionament el març del 2015, i té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions d’Europa que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat, i la innovació gastronòmica.

Catalunya té un ric i extens patrimoni en aquest àmbit, que l’obtenció del reconeixement com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 contribuirà a difondre i promoure. En aquest sentit, l’objectiu de Catalunya és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalanes com elements essencials de la identitat del país així com agents clau en la promoció turística, i “fer-ho a través de les entitats, empreses i institucions, com l’Ajuntament d’Altafulla, de les quals en formen part”, ha matisat Jaume Sànchez.