.

L'acord ha tingut lloc aquest matí

L'acord ha tingut lloc aquest matí

Altafulla disposarà del servei de trenet turístic durant tot l’estiu. Això ha estat possible gràcies a l’acord en què ha arribat la regidoria de Transport, Comerç i Consum de l’Ajuntament d’Altafulla amb l’empresa Serveis Turístics Vic SL. Aquest matí s’ha signat a la sala de comissions del consistori el contracte entre l’ajuntament i la companyia que permetrà recuperar aquest servei, des del 23 de juny fins al 14 de setembre (ambdós dies inclosos), sense cap cost per les arques municipals. A la signatura del conveni hi ha estat presents l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Transport, Comerç i Consum, Pere Gomés, i el representant de l’empresa Serveis Turístics SL, Jordi Puigrefagut.

El regidor de Transport, Pere Gomés, ha destacat el fet que es recuperi un servei “que no tenia sentit oferir-lo durant un únic mes d’estiu com s’havia fet fins ara”, i ha subratllat també que “serà una empresa externa qui exploti el servei, un fet que permetrà que la iniciativa no suposi cap cost ni per l’Ajuntament ni per l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla”.

El trenet turístic que s’utilitzarà per dur a terme el servei té una llargada de 18 metres i compta amb un total de 56 places. L’horari del servei és de dilluns a divendres (sempre que no sigui festiu), d’11 a 13h, i de 17h a 22h; dissabtes, diumenges i dies festius, d’11 a 13h, i de 17 a 23h. En aquest sentit, el representant de l’empresa, Jordi Puigrefagut, ha remarcat que “els horaris s’intensificaran en dies assenyalats com la Fira d’Artesans i la Festa Major”.

Sobre el recorregut, es calcula una sortida cada hora (30 minuts per pujar i 30 minuts per baixar), i consta d’uns sis quilòmetres que comuniquen el Barri Marítim i la Vila Closa d’Altafulla. Oferirà el servei tots els dies de la setmana i únicament s’interromprà en cas de força major. La sortida inaugural del trenet s’efectuarà el dilluns 23 de juny, a les 17h, des de la plaça dels Vents.

El recorregut compta amb nou parades: Plaça dels Vents, Plaça Consolat de Mar, Càmpings Don Quijote i Santa Eulàlia, Carrer Alcalde Pijuan, Ronda d’Altafulla amb Carrer Avellaners, Plaça de la Pedrera, Davant del Castell, Camí de les Bruixes cantonada amb Carrer Onze de Setembre, i Carrer Traginers amb cantonada amb Carrer dels Safranars.

El preu de venda del tiquet al públic serà de 3 euros la volta sencera i gratuït per als infants menors de set anys. També s’inclouen diferents abonaments on el preu de tiquet es redueix:

-Abonament 10 tiquets: 20€

-Abonament 20 tiquets: 35€

-Abonament 50 tiquets: 85€

També s’ofereix preu reduït per a aquelles persones que facin la visita guiada a la Vila Closa d’Altafulla. El cost del tiquet baixa fins als 2 euros.

A més, per un import total de 700 euros, l’Ajuntament d’Altafulla disposarà d’un espai publicitari de 60 x 50 a la part del darrera del trenet per al seu ús, i de dos espais per cartells de 200 x 50 a cada costat.