.

Lluís Canyelles i Pere Gomés

Lluís Canyelles i Pere Gomés

El regidor de Comerç, Consum i Transport de l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, i el president de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA), Lluís Cañellas, han materialitzat aquest matí un nou conveni de col·laboració. Segons la signatura d’aquest acord, el consistori atorgarà una subvenció de 3.000 euros anuals a l’entitat per tal de fomentar l’economia local i donar suport a la promoció comercial i turística de la vila. L’objecte del conveni és establir el règim regulador dels drets i obligacions derivats de la concessió de l’ajut atorgat a l’associació ATECA, adreçat a les despeses de l’entitat de l’exercici 2014 per la realització de les següents activitats: Nou plànol d’Altafulla; Gestió de la publicitat del Trenet Turístic; Col·laboració a les festes d’Altafulla i la Campanya de Nadal.

El president d’ATECA, Lluís Canyellas, s’ha mostrat molt satisfet ja que es tracta d’una col·laboració “molt important” per al bon funcionament de l’entitat amb la finalitat de promoure, promocionar i dinamitzar turísticament, culturalment i  socialment el municipi d’Altafulla, així com programant, procurant, gestionant i duent a terme les accions adients per aconseguir millores socials, econòmiques, culturals, assistencials i turístiques tant per als seus afiliats com per a la població en general.

D’entre les iniciatives que han posat en marxa darrerament de forma conjunta en destaca la recuperació del trenet turístic durant tot l’estiu. El servei es va posar en marxa per Sant Joan de la mà de l’empresa externa Serveis Turístics SL, i s’allargarà fins el 14 de setembre. Enguany, a més, a banda de realitzar els seus viatges habituals, també serà un reclam per al municipi, sobretot per a aquells turistes de la Catalunya Interior. L’empresa que gestiona el servei s’ha posat en contacte amb reconegudes agències de viatges per vendre paquets d’un dia al municipi amb visites guiades, oferta gastronòmica local, recorreguts culturals, i sol i platja. Els diferents itineraris interns es realitzaran mitjançant el trenet. “Una activitat que retornarà beneficis al municipi”, tal i com a remarcat el regidor Pere Gomés. De moment, ja hi ha quatre viatges contractats.