TOTS 21

La proposta va obtenir els vots favorables de tots els grups polítics

La proposta va obtenir els vots favorables de tots els grups polítics

El Ple Municipal de l’Ajuntament d’Altafulla va aprovar ahir per unanimitat iniciar l’expedient d’expropiació forçosa dels béns i drets afectats pel «projecte d’obres de construcció d’una bassa de laminació a la Conca de la Rasa». D’aquesta manera, l’acord permet la declaració d’utilitat pública i la necessitat d’ocupació dels terrenys afectats.

El projecte de construcció afecta dues finques: Una, de 22.413 m2; i una segona, més petita, de 2.622 m2. D’aquesta manera, la superfície total de la bassa de laminació serà de 25.035 m2.

L’objectiu d’aquesta obra, segons va explicar ahir la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, «és reduir les inundacions al Barri Marítim, una situació que el municipi arrossega des de fa molts anys». Juntament amb això, es complementaria la funcionalitat del dipòsit d’aigües pluvials que es va construir a mitjans de l’any 2016 en aquest sector del Puntet.

La bassa de laminació s’ubicaria en uns terrenys annexos a l’antiga carretera N-340, i que limiten amb la zona de la Vinya Gran, el Kàrting Altafulla i el Càmping Don Quijote. El pressupost inicial de construcció s’eleva als 476.064,71 €, i el termini d’execució seria de tres mesos.

Aquesta bassa de laminació té l’objectiu principal d’evitar avingudes d’aigües i inundacions amb una capacitat útil de 40.000 m3. Estarà situada en derivació respecte a la Conca de la Rasa i estarà preparada per recollir l’aigua que no pot assumir la canalització de la riera, aigües avall a la confluència dels carrers Via Hercúlea i Via Augusta, a Baix a Mar.