.

.

TOTS 21

Una furgoneta de la Guàrdia Urbana

L’Ajuntament de Tarragona contractarà enguany fins a 40 agents de la Guàrdia Urbana per tal d’ampliar el cos d’agents i també per cobrir baixes per jubilació anticipada. En aquests moments, el consistori ha redactat les bases per a contractar 22 places per oposició lliure, més vuit places de promoció horitzontal entre cossos. El procés de contractació serà imminent.

La resta de places fins a arribar a les 40 cobriran les places dels agents que es vagin jubilant anticipadament. La nova legislació situa en 59 anys l’edat de jubilació anticipada en aquest cos a partir d’un canvi normatiu que va operar el Govern central el mes de desembre passat, d’acord amb la Federació de Municipis i Províncies, i si es donen determinades circumstàncies de les persones afectades, com un mínim d’anys treballats.

L’anunci de la contractació dels 40 agents el va fer l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, durant el sopar col·loqui celebrat dimarts al restaurant Sol Ric, de la mà de l’entitat tarragonina Mediterrània.

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, ha subratllat a Tarragona21 que les passades festes de Nadal, l’Ajuntament va decidir tirar endavant el concurs-oposició i fer la previsió de places de promoció horitzontal. Poc després apareixia el canvi normatiu, el que vol dir que caldrà cobrir, a més, les places que es jubilin anticipadament, el que es coneix com el coeficient reductor de l’edat de jubilació. La nova tramitació de l’Ajuntament ja inclourà les bases per a aquestes noves incorporacions.

Un total de 21 treballadors de la Guàrdia Urbana, 18 agents i tres càrrecs, han sol·licitat la jubilació anticipada, ha destacat per la seva part la regidora de Personal, Ivana Martínez.

Al voltant de meitats o finals d’estiu d’enguany, els nous agents ja tindran l’uniforme, tot i que els nous hauran de passar preceptivament un període de formació a l’Escola de Policia de Catalunya. L’alcalde destacava que “aleshores tindrem una plantilla raonable”, que actualment se situa en els 230 agents.

Càmeres de seguretat a Llevant

D’altra banda, l’alcalde informava que les videocàmeres de vigilància s’implantaran també a les urbanitzacions de Llevant. L’experiència de la Part Baixa “ha estat útil, una valoració que fan conjuntament la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, perquè s’han aclarit robatoris, s’han detingut bandes i vitat ocupacions”.

Jaume Garcia