.

En el Pavelló primer es van disposar 20 llits i després es van ampliar fins a 50.

L’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal de Serveis Socials , va habilitar el 18 de març el pavelló municipal del Serrallo per atendre les persones sense sostre davant l’alerta sanitària per la COVID-19. Ja en la fase 3 de la desescalada, el dia 19 de juny està previst tancar aquest servei temporal que es va obrir per al confinament i que el pavelló torni a tenir l’ús que li és propi, la practica esportiva. Per tal de trobar alternatives a les persones allotjades al pavelló, els serveis socials municipals s’han entrevistat amb cadascuna d’elles per valorar quin tipus d’ajuda necessiten i quins recursos disposen, amb l’objectiu de donar solucions individuals.

En el Pavelló primer es van disposar 20 llits i després es van ampliar fins a 50. Durant aquests tres mesos s’han acollit un total de 121 persones. Ara hi ha 29 usuaris, la resta han marxat voluntàriament.

La consellera i presidenta de l’IMSST, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que “de les 29 persones que resten al pavelló, s’està estudiant cas per cas, per donar una alternativa a l’allotjament, sigui un pis compartit, una habitació o l’alberg”.

Cal destacar, que l’atenció directa a les persones allotjades ha anat a càrrec de la Creu Roja i l’elaboració dels àpats – esmorzars, dinars i sopars- de l’entitat Joventut i Vida de Bonavista. En aquest sentit, la consellera Carla Aguilar-Cunill ha subratllat que “agraïm enormement la professionalitat i l’esforç d’aquestes entitats, que han estat claus pel bon funcionament de l’equipament.” També ha recordat que “va ser el primer equipament d’aquestes característiques en posar-se en marxa a Catalunya i el segon d’Espanya”.

El motiu pel qual es va decidir utilitzar el pavelló municipal d’El Serrallo per a les persones sense sostre va ser per les prestacions de protecció i higiene que ofereix, disposa de diferents serveis i sis vestidors amb les seves dutxes. L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona per garantir les condicions d’higiene dels usuaris ha lliurat durant aquests mesos productes d’higiene i farmàcia i va adquirir una rentadora i una assecadora, a disposició de les necessitats dels usuaris.

D’altra banda, la setmana passada es va reunir la Xarxa d’Atenció Integral de Persones Sense Llar de Tarragona (XAIPSLL) que està formada per 22 representants de l’administració i de les entitats socials que treballen directa o indirectament amb les persones sense llar, com la Fundació Bonanit, Càritas, Creu Roja, Formació i Treball, Joventut i Vida, la Càtedra d’Inclusió Social de la URV i la Càtedra d’Habitatge de la URV, entre d’altres. A la reunió es va exposar la tasca desenvolupada fins ara amb les persones sense sostre i com encarar-la en el futur amb els diferents recursos que pot oferir cada administració i entitat. “L’objectiu de la Xarxa és fer un treball de coordinació i col·laboració entre tots els sectors que treballem amb el sensellarisme per afavorir i fer suport en els processos de recuperació de la màxima autonomia personal”, ha dit la consellera.

/* JS para menú plegable móvil Divi */