TOTS 21

Façana de Ca l’Agapito. Tarragona.

Aquest matí  ​s’ha aprovat inicialment la primera fase del projecte executiu de rehabilitació integral del beateri de Sant Domènech, dit Ca l’Agapito; que consta de la restauració de la volta romana i de la façana de l’edifici principal. Aquest important projecte, les obres del qual podran iniciar en breu, té una subvenció per part l’1,5% Cultural del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana de ​759.000,00 € i compta amb ​470.000,00 € ​restants, de l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquesta primera fase és d’una banda la rehabilitació estructural i eliminació de patologies constructives de la volta romana, tant en planta baixa com en plantes superiors; així com la consolidació estructural i restauració parcial de les diferents façanes que donen a la Plaça Pallol, donant-li una imatge de façana única i de conjunt arquitectònic, donat el seu valor històric, estètic i patrimonial. Aquesta primera fase servirà a més, per a posar de relleu les diferents èpoques constructives presents a l’edifici: romana, medieval i barroca; així com integrar-lo en el projecte de Porta Tàrraco, com un dels espais emblemàtics a visitar quan s’arribi a la ciutat.  

La plaça del Pallol serà doncs el punt neuràlgic d’aquest important projecte de la conselleria de Patrimoni. Segons el conseller, Herman Pinedo, «avui desbloquegem un dels projectes més importants que té Tarragona en matèria de Patrimoni» i ha afegit «hem aconseguit posar-lo en marxa i ara confiem que estigui acabat a principis del 2022». Així mateix Pinedo ha remarcat «que es tracta d’un projecte necessari per a posar en valor la Volta del Pallol i dignificar l’edifici i la plaça, fet que suposarà un salt qualitatiu en el marc de la visita a Tàrraco».  

El cost de l’obra és exactament de 1.230.201,70 € IVA inclòs i es preveu que tingui una durada de mínim vuit mesos.

Redacció