.

.

TOTS 21

Imatge de la primera proposta de la programació, ‘El brindis’. Fotos: Albert Rué

La pluja va posar ahir a la nit a prova als organitzadors del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), la Sala Trono, i als voluntaris del festival des del primer moment. Abans de l’inici de la primera proposta de la programació, «El brindis», una tempesta típica d’estiu ha volgut ser la protagonista. Ràpidament, els abonats i espectadors del Festival Internacional de Teatre de Tarragona han agafat el relleu a l’aiguat i han pogut gaudir de l’obertura del laboratori de creació conduït per la Judith Pujol. Una desena de participants d’aquest taller han mostrat el que han treballat durant els dies previs al voltant de l’acció de brindar. Què es desprèn del conegut xin-xin? Quan, on, amb qui i per què fem petar les copes de vi les unes contra les altres? «El brindis» ha donat les respostes i un bon grapat de reflexions davant del pati de butaques gairebé ple de la Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Arribada l’hora d’anar a sopar,  l’equip del festival informava al públic d’un canvi d’ubicació per culpa de l’aiguat. Tothom és dirigit cap al Palau Firal per degustar les tradicionals sardines del Pitu, en aquesta ocasió cuiner amb la Confraria de Pescadors de Tarragona. Minuts més tard, s’hi ha unit la consellera de cultura de la Generalitat de Catalunya, Natalia Garriga, el diputat de cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia, directora dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Lurdes Malgrat, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, juntament amb el Joan Negrié, director del FITT.

Ben tips, tot el públic, organitzadors i autoritats s’han dirigit cap al Teatre Tarragona per veure la inauguració del festival, «Titanas, el arte del encuentro». Per primera vegada, s’ha pogut veure aquest espectacle a Catalunya. La ballarina valenciana, Sol Picó, juntament amb Natsuki, Charlotta Öfverholm i Judith Farrés han aconseguit omplir totes les butaques fins a l’amfiteatre. Entre bambolines surten, i també sorprenen, el cor de l’Orfeó de la Universitat Rovira i Virgili. Durant tot l’estiu, les dotze cantaires han assajat per preparar la seva participació en l’espectacle i durant les últimes setmanes han treballat amb les ballarines de la companyia.

S’acabava així el primer dia del festival amb una ocupació superior al vuitanta per cent. Començava la novena edició del FITT i els quatre dies amb més activitat teatral de Tarragona.

Redacció