.

D’esquerra a dreta, Teresa Freixes, inspectora d’Ensenyament; M. Àngels González, directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament; Teresa Pallarès, directora general de l’AEQT; i Núria Montardit, directora del Camp d’Aprenentatge

D’esquerra a dreta, Teresa Freixes, inspectora d’Ensenyament; M. Àngels González, directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament; Teresa Pallarès, directora general de l’AEQT; i Núria Montardit, directora del Camp d’Aprenentatge

L’Aula de la Química del Camp d’Aprenentatge ofereix per aquest curs 2014-2015 dues activitats als alumnes de Cicle Superior fins als de Cicles formatius de grau Superior, anomenades ‘Un tresor sota les xemeneies’ i ‘La indústria petroquímica’, que visitaran un total de 68 centres escolars i 1.805 alumnes. Aquests experimentaran sobre química coordinats per 177 professors.

L’Associació Empresarial Química de Tarragona va dissenyar l’Aula de la Química com una activitat didàctica per a fer una immersió en el món de la indústria petroquímica, a través d’una metodologia activa i experimental. Aquesta Aula de la Química del Camp d’Aprenentatge és un servei educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’activitat ‘Un tresor sota les xemeneies’ la duran a terme 25 grups escolars, amb un total de 616 alumnes, coordinats per 58 professors; mentre que l’activitat ‘La Indústria petroquímica’, la realitzen 43 grups escolars, dirigida a 1.189 alumnes i coordinada per 119 professor .

Mentre que l’activitat ‘Un tresor sota les xemeneies’ està dirigida als alumnes de Cicle Superior i primer curs d’ESO, és a dir dels 10 als 12 anys; l’activitat ‘La indústria petroquímica’ va dirigida del segon curs d’ESO fins als Cicles Formatius de Grau Superior, es a dir, dels 13 als 20 anys.

‘Un tresor sota les xemeneies’ s’ha dissenyat per a què els alumnes observin, manipulin i analitzin la indústria petroquímica del nostre territori, en un nivell bàsic. Per altra banda, ‘La Indústria petroquímica’, mostra un major grau de complexitat i està dissenyada per a què els joves observin els canvis sobre el territori, la importància i implicació econòmica, social i demogràfica, així com la incidència sobre les empreses del voltant.

L’AEQT, amb la creació d’aquesta aula, vol contribuir al procés de formació dels joves i donar suport al coneixement de la indústria que els envolta. Per a l’Associació Empresarial Química de Tarragona és molt important impulsar iniciatives com aquesta, per així fomentar la relació entre la indústria i la societat.

A més del treball desenvolupat en aquesta aula interactiva, el programa es complementa amb una visita a una indústria.