.

.

TOTS 21

Pla general de la zona de les terrasses dels establiments de la plaça de la Font buida durant l’acte del Seguici Petit de la festa major de Santa Tecla. Foto: Mar Rovira

El pols entre ajuntament i propietaris de bars i resturants de la plaça dd la Font va agafant dinàmica jurídica. L’advocat dels empresaris, David Rocamora, ha replicat a la roda de premsa del batlle, Pau Ricomà, i la regidora de Festes, Inés Solé, afirmat aquest matí a ACN que l’alcalde «ha rebut personalment les queixes» i, respecte la reunió del dia 9, ha assegurat que els propietaris van preguntar obertament si la trobada «era per negociar o per imposar». «Es va dir que és el que hi ha, i és fals que els establiments no hagin volgut negociar», ha assegurat.

El lletrat ha titllat la prohibició d’instal·lar terrasses els dies 19, 21, 22 i 23 de setembre «d’absurda» i ha remarcat que la principal queixa és que no poden servir a l’interior dels negocis. «Per què el públic pot acudir a la terrassa que posa l’ajuntament i no pot consumir dins dels locals? Per què ens obliguen a tancar?», ha preguntat.

Pel que fa a la denúncia que van presentar al contenciós administratiu, Rocamora ha avançat que s’ha acceptat a tràmit, però dubta que les mesures cautelaríssimes que van demanar es resolguin abans d’aquest dimecres o dijous. Tot i això ha avançat que si la resposta judicial «arriba tard però declara nul el ban de l’alcalde o les mesures que s’haguessin hagut d’adoptar» els restauradors obriran nous procediments per reclamar danys i perjudicis. Amb tot, no ha descartat que de cara a dimecres i dijous els empresaris repeteixin la protesta. «Ho valorarem dia a dia», ha indicat.

ACTUALITZACIÓ 15:00 HORES: El jutjat contenciós administratiu de Tarragona ha rebutjat la impugnació del ban de l’Ajuntament de Tarragona que havien demanat els restauradors de la plaça de la Font

Eloi Tost