.

.

TOTS 21

Una dona amb una nena al coll, d'esquena, mirant el pati de la llar d'infants del Morell. Foto: ACN

Una dona amb una nena al coll, d’esquena, mirant el pati de la llar d’infants del Morell. Foto: ACN

El jutjat d’Instrucció 1 de Tarragona ha decretat llibertat provisional per l’educadora acusada de presumptes maltractaments als nens de la llar d’infants municipal del Morell, que haurien començat el curs 2008-2009. Com a mesures cautelars, s’ha acordat la inhabilitació especial per a la realització de qualsevol professió relacionada amb la cura de menors, i la prohibició d’aproximar-se a una distància de 100m a la llar d’infants.

Les mesures s’adopten per un període de 6 mesos, que es podran prorrogar en funció de com avanci la instrucció, i s’han pres després de prendre declaració a la detinguda. Fonts del Tribunal Superior de Justícia han indicat que en aquests moments l’educadora és la única que consta com a investigada, i que s’ha acollit al dret a no declarar. La interlocutòria del jutge indica que l’atestat policial recull denúncies per tot un seguit de lesions i tractes degradants i vexatoris.

L'acusada sortint del jutjat de Guàrdia després de declarar. Foto: ACN

L’acusada sortint del jutjat de Guàrdia després de declarar. Foto: ACN

L’educadora va presentar un recurs contra l’acomiadament

En un comunicat, l’Ajuntament del Morell ha revelat que van tenir coneixement del cas a finals del 2015, i que se la va suspendre immediatament d’ocupació i sou després d’obrir-li un expedient. Segons el consistori, la regidora d’Ensenyament va reunir-se llavors amb el grup de pares dels nens que estaven a càrrec de l’educadora per informar-los de la causa de la suspensió i per recollir altres queixes. Amb la informació recollida, van decidir acomiadar-la.

L’educadora va recórrer aquest acomiadament davant del Jutjat Social en considerar-lo improcedent. La vista per aquest recurs està fixada pel proper mes de desembre. “L’Ajuntament del Morell col·laborarà amb la justícia en tot allò que sigui necessari per a l’esclariment complet dels fets, sent la seva actuació fins ara transparent i clara, sense haver ocultat cap tipus d’informació ni protegit actituds inadmissibles envers l’atenció als menors que assisteixen a la llar d’infants municipal”, afirma el consistori en el comunicat.

Investigació per encobriment

Segons el jutge, l’atestat dels Mossos d’Esquadra recull que l’anterior regidora d’Ensenyament, Montserrat Ibáñez, i l’alcalde del Morell, Pere Guinovart, tenien coneixement dels fets des de fa anys, cosa que nega el comunicat de l’Ajuntament. Per això, i pels vincles familiars de la detinguda amb els dos representants municipals, s’investiga si hi ha hagut delictes d’encobriment i d’omissió del deure de denunciar delictes, així com una presumpta contractació irregular.

L'acusada ha estat posada en llibertat provisional després de declarar. Foto: ACN

L’acusada ha estat posada en llibertat provisional amb càrrecs. Foto: ACN

L’Ajuntament: “El centre és un orgull per al municipi”

D’altra banda, el consistori també ha volgut trencar una llança per “l’excel·lent treball” del personal educatiu i auxiliar de la llar d’infants municipal. “És un model d’activitat pedagògica i social i un orgull per al municipi, i lamentem que les accions puguin suposar un perjudici al centre i al seu personal, que compta amb tota la confiança i reconeixement”, assegura el comunicat.

Detenen una exeducadora de la llar d’infants del Morell acusada de maltractar els nens del centre