TOTS 21

Façana de ñ’església parroquial de Constantí. Foto: Tarragona21

L’Església va apartar durant dos anys, Francesc Xavier Morell, actual rector de la Parròquia de Sant Feliu de Constantí per presumptes casos d’abusos i pornografia infantil, segons ha sabut Catalunya Ràdio.

L’arquebisbat ha admès a l’emissora que van iniciar una investigació interna arran de la denúncia d’una de les víctimes i el Vaticà va considerar que no hi havia delicte civil però va apartar Morell de tots els seus càrrecs durant dos anys.

L’actual rector de Constantí, va ser nomenat en el nou càrrec al juliol del 2018 per l’arquebisbe de Tarragona. També va ser nomenat rector de la Parròquia de Sant Sebastià de la Canonja. Abans havia exercit a Reus, Vila-Seca i Tarragona.

Aquest és el tercer cas en el que el Vaticà ha d’intervenir per casos d’abusos sexuals a la Diòcesi de Tarragona. Fa pocs dies, Joan Maria Ramon i Joan Reig -bateria de El Pets- havien denunciat a l’antic mossèn, Pere Llagostera, per abusar d’ells als anys 70. Un cop fet públiques aquestes denúncies, en Reig ha declarat que la cançó, Corvus, inclosa al disc més recent de Els Pets, va sobre aquests fets.

Rebuig veïnal

Segons ha sabut Tarragona21, l’arribada del rector a La Canonja va provocar un moviment de rebuig de veïns i protestes davant l’Arquebisbat de Tarragona, que va mantenir el rector a la parròquia. Tarragonadigital informava avui que autoritats d’un dels dos pobles havien demanat la seva retirada. El alcaldes de La Canonja i Constantí han acordat no fer-ne.

D’altra banda, dos rectors que haurien abusat a menors segueixen oficianat, segons ha anunciat Tarragonadigital. Un d’ells seria ho fa a dues poblacions del Tarragonès i un segons, a l’arxiprestat de l’Urgell-Garrigues. Abans havia oficiat a l’Alt Camp i Baix Camp. L’Arquebisbat havia posat el cas en mans del Vaticà, que va iniciar ina investigació.