.

.

TOTS 21

El documental de Kusturica presenta la figura José Alberto ‘Pepe’ Mujica Cordano, agricultor i polític uruguaià i senador pel Front Ampli, que va ser el 40è president de la República entre 2010 i 2015 en guanyar les eleccions presidencials del 2009.

El Teatre Metropol es vestirà de gala per acollir, aquest dissabte 1 de desembre, enestrena absoluta a l’Estat Espanyol,la projecció de la darrera pel·lícula de l’aclamat director Emir Kusturica, en un acte que obrirà oficialment la programació del Festival REC 2018.

El catàleg d’estrenes a l’àmbit estatal que el festival ofereix dins de la secció oficial a concurs -OPERA PRIMA- s’engreixa, d’aquesta manera, amb una nova proposta en forma de documental quees podrà veure de manera exclusiva a Tarragona, que es converteix en la primera ciutat de l’Estat en projectar aquest documental que ens presenta la figura José Alberto ‘Pepe’ Mujica Cordano, agricultor i polític uruguaià i senador pel Front Ampli, que va ser el 40è president de la República entre 2010 i 2015 en guanyar les eleccions presidencials del 2009. Un president que va trencar motlles pel seu carisma especial, i es va convertir en un fenomen global pel seu estil de vida humil i les seves propostes de caire social i humà.

L’acte és obert a tothom i serà una bona ocasió per a presentar tota la programació del festival, que es durà a terme de l’1 al 9 de desembre. Aquest dissabte 1 de desembre, a partir de les 22 hores, el vestíbul del teatre es transformarà en un punt de trobada de públic, directors, programadors i premsa, que podran gaudir d’un tast especial de Cervesa Les Clandestines just abans de la projecció d’aquesta estrena. Les invitacions per poder assistir a aquest acte, coorganitzat conjuntament pel Festival REC i l’Ajuntament de Tarragona es poden aconseguir en diferents punts de la ciutat (entre ells Shiva Music, El Lloro i La Cantonada).

El cicle RECvolucions

El film que s’endinsa en el concepte de revolució, un dels temes que planteja el Festival REC 2018. El cicle RECvolucions inclou pel·lícules que recullen una reflexió sobre l’esperit revolucionari en l’actualitat, 50 anys després d’un dels fets fonamentals del segle XX, com és el Maig del 68, una revolta que va mostrar les ‘costures’ d’un sistema que semblava intocable. La renovació de l’Humanisme i la presa de consciència que els gests de cada persona podien canviar l’entorn van ser grans aportacions del moviment desencadenat aquell mes de maig.

Per aquest motiu, enguany es presenta dins del festival, el cicle RECvolucions, que durant els dies del festival -de l’1 al 9 de desembre- inclourà les projeccions de ‘M.I.A’ i ‘Comandante Arian’ (de la directora tarragonina Alba Sotorra) films que ajuden a completar el quadre sempre difós d’una realitat en canvi constant.

La cloenda revisitarà, el 8 de desembre, una de les primeres pel·lícules del director Juanma Bajo Ulloa: ‘Alas de mariposa’.

De la mateixa manera que la inauguració del Festival REC d’enguany se centra en un nom imprescindible del cinema internacional de les últimes dècades, l’acte de cloenda serà un homenatge a un dels directors imprescindible per la configuració del cinema espanyol en els darrers anys, com és Juanma Bajo Ulloa, que ha signat, entre altres, la pel·lícula ‘Airbag’.

Juanma Bajo Ullosa estarà present dissabte 8 de desembre a Tarragona.

Enguany la mirada enrere es dedica a Juanma Bajo Ulloa, un dels primers de la seva generació de realitzadors que va aconseguir donar-se a conèixer amb ‘Alas de mariposa’. Goya a la Millor Direcció Novell, la pel·lícula també el va convertir en el director més jove en fer-se amb la Concha de Oro del Festival de San Sebastián. Una pel·lícula que el festival recupera en el seu acte de cloenda, amb la presència del director, que es desplaçarà fins a Tarragona per assistir a la projecció i atendre als mitjans de comunicació.

La trajectòria de Bajo Ulloa serà la protagonista d’una secció que proposa una reflexió i retrospectiva sense arribar a ser inabastable, sobre la trajectòria d’un dels directors de l’Estat espanyol que resulta imprescindible per entendre la realitat del sector. L’acte de projecció i trobada amb el director serà el dissabte, 8 de desembre, a l’Antiga Audiència, a partir de les 22 hores, un acte en el qual també s’entregaran els premis del Festival REC 2018.