.

.

TOTS 21

El director de l'ACA (dreta), durant la visita a les obres.

El director de l’ACA (dreta), durant la visita a les obres.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat els treballs per ampliar i millorar les instal·lacions de la depuradora de la Pobla de Mafumet, a la comarca del Tarragonès. Les obres suposaran una inversió de 2,3 milions d’euros i tindran una durada de 10 mesos.

El director de l’ACA, Lluís Ridao, acompanyat per l’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, ha visitat el començament dels treballs.

La depuradora de la Pobla de Mafumet es va activar al 2005, amb una capacitat per tractar 1.000 m3/dia. El creixement urbanístic dels municipis dels quals tracta les aigües residuals (la Pobla de Mafumet, el Morell i Vilallonga del Camp) en els darrers anys ha comportat la necessitat de dur a terme els treballs per ampliar la planta.

Més capacitat i millor tractament

Les obres d’ampliació de la depuradora suposaran un important augment de la capacitat de tractament de la planta, passant dels 1.000 m3/dia actuals als 2.700 m3/dia. Els treballs consistiran en ampliar el pretractament, el reactor biològic amb reducció de nutrients, habilitar un nou espessidor de fangs i ampliar el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga.

Durant el període que durin els treballs es garantirà que la planta existent continuï amb el seu normal funcionament.

L’estat del sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 521 depuradores en servei a Catalunya, que garanteixen el sanejament del 97,1% de la població.

Pel que fa a la comarca del Tarragonès, avui hi ha 12 depuradores en servei que garanteixen el sanejament del 95% de la seva població.