.

.

TOTS 21

Un dels trams afectats per la llevantada d'octubre

Un dels trams afectats per la llevantada de principis de novembre

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà 100.000 euros en diverses actuacions encaminades a adequar 33 quilòmetres de llera del riu Gaià i dels seus afluents, que van quedar malmeses arran de l’episodi de llevantada registrat a Catalunya a principis del mes de novembre, provocant la generació de cabals extraordinaris en les lleres de la seva conca.

Durant els propers 2 mesos, l’ACA treballarà en trams no urbans del riu en els termes municipals de Santa Coloma de Queralt, Pontils, Querol, El Pont d’Armentera, Aiguamúrcia, Vila-rodona i Montferri. Durant la setmana passada es van començar les actuacions a Pontils i actualment s’estan desenvolupant a Montferri.

Els treballs consistiran en la retirada, de manera selectiva, de la vegetació acumulada a la llera, la retirada d’arbres caiguts o susceptibles de precipitar-se i la reperfilació morfològica de la llera.

Les actuacions, que seran executades per l’empresa pública Forestal Catalana SA, garantiran el lliure flux de l’aigua i minimitzaran el risc d’afectacions en cas d’avingudes.