.

.

TOTS 21

Imatge de grup dels premiats. Foto: Anna F. / Ajuntament

El Pati del Castell va acollir dissabte al vespre l’acte de lliurament de guardons dels XXIII Premis Cultura Vila de Torredembarra, que organitza la Regidoria de Cultura.

En l’edició d’enguany, s’han presentat un total de 53 treballs entre les cinc categories convocades i aquests han estat els resultats:

XXI Premi de Poesia Pere Badia

Obra guanyadora: “Llenya per cremar”, de Ferran Garcia Moreno (Taradell, 1971), autor de contes, poesia i novel·la.

Dotació: 1.400 €.

Patrocina: Regidoria de Cultura.

S’han presentat 23 obres. És una de les convocatòries més veteranes dels Premis Torredembarra, dedicada a premiar la producció inèdita i en català d’aquest gènere literari.

Jurat format per: Nani Blasco Moya, gestor cultural, escriptor, membre de les Rates de Biblioteca. Adrià Targa i Ramos, poeta. Rosa Comes Casas, escriptora i gestora cultural. Fina Anglès Soronellas, escriptora i gestora cultural.

Premi al Treball de Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet

Treball guanyador: “Conductors elèctrics Mercadé S.A (CEMSA) (1925-1986) una empresa cent per cent torrenca”, presentat per Lluis Català Massot, historiador local amb nombroses publicacions sobre Torredembarra i membre del Centre d’Estudis Sinibald de Mas.

Dotació: 2.400 €. Patrocina: Regidoria de Cultura.

S’han presentat dos treballs de recerca. La beca s’atorga al millor projecte d’investigació inèdit en el camp de la història de la vila de Torredembarra, entesa en sentit ampli: història local, tradicions, costums, patrimoni artístic i patrimoni cultural.

Jurat format per: Xavier Garcia Puerto, historiador. Núria Canyelles Vilar, directora de l’Arxiu Municipal. Iris Gual Figuerola, docent.

VIII Premi de contes infantils il·lustrats. Llegir per créixer

Conte guanyador: “Més que una mestra”, de Michelle Sánchez Guevara, alumna de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.

Dotació: 1.400 €.

Patrocina: Biblioteca Mestra Maria Antònia. S’ha presentat 6 treballs. En aquesta edició, en lloc de temàtica lliure, les obres s’havien de centrar en la Mestra Maria Antònia, amb motiu de la commemoració el 2020 dels 50 anys de la seva mort.

Jurat format per: Paula Jarrín Servidio, llibretera i formada literària d’infants i adults. Joan Rioné Tortajada, editor de Piscina un petit oceà. Imma Pujol, bibliotecària de la Biblioteca Pública de Tarragona. Ana Merino Mir, directora de Biblioteca Mestra Maria Antònia.

XXII Premi de Narrativa Isabel de Villena

Obra guanyadora: “Amb un ram de flors”, de Roser Díaz Martín (Castelldefels).

Dotació: 400 €.

Patrocina: Grup de Dones de Torredembarra.

S’han presentat 15 treballs. Aquest premi té com a objectiu estimular la creació literària de les dones.

Jurat format per: Rosa M. Guasch Alberni, presidenta del Grup de Dones Anna Ramírez Lara, membre del Grup de Dones. Iris Figuerola Biscamps, membre del Grup de Dones.

XIII Premi de Teatre Bambolina

Obres guanyadores ex aequo: “La gestació de l’Ona o la batalla de les cigonyes”, d’Uri Callau, dramaturg i “Un poder de família”, de Joan Ramon Gironès Manich, escriptor.

Dotació: 1.000 €.

Patrocina: Coordinadora Teatral El Nus.

S’ha presentat 9 treballs. S’atorga el premi al millor projecte d’obra de teatre escrita o de guió desenvolupat en català.

Jurat format per: Carles Marquès Virgili, periodista i autor teatral. Aida Solé Porta, mestra i membre del Nus Escènic. Judith Parès Solé, membre del Nus Escènic. Maria Gual Figuerola, membre del Nus Escènic. Anna Merino Mir, directora de la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

La gala ha estat presentada per Raquel Martínez, coordinadora d’Ona la Torre, i ha comptat amb l’actuació musical dels “Mediterranean Guitar”, un duet format pel guitarrista del Vendrell Javi Martínez i el guitarrista de Vilafranca del Penedès Xavi Díaz.

Redacció