La Xarxa de Santa Tecla ha celebrat aquesta setmana l’acte institucional d’incorporació de la nova promoció de metges i metgesses residents. En aquest exercici l’organització sanitària dóna la benvinguda a un total de 10 residents de Medicina Familiar i Comunitària, de les 10 places disponibles, i també s’incorpora 1 resident de Medicina Interna.
Els MIR de Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) estaran distribuïts als CAP Tarragona Llevant-Tarragona IV, CAP Vila-seca, CAP Calafell i CAP L’Arboç-Baix Penedès Interior i també es formaran als hospitals de Sant Pau i Santa Tecla i El Vendrell. La resident de Medicina Interna (MI), de la seva banda, farà la formació a l’Hospital de Santa Tecla.
L’acte de benvinguda va tenir lloc el dia 20 de juliol i es va celebrar de manera telemàtica, davant l’actual situació de la pandèmia de COVID-19, amb la intervenció del gerent assistencial de la Xarxa de Santa Tecla, Francesc Pujol, i la directora mèdica d’Atenció Primària de la Xarxa de Santa Tecla, Marta Ruiz.També hi van participar la cap d’estudis de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, Mireia Aymamí, el cap d’estudis de Formació Sanitària Especialitzada, Joan Pellejà, la cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital de Santa Tecla, Montse Duran, així com els tutors i altres residents de les especialitats de Medicina Familiar i Comunitària i Medicina Interna.
La formació a la Xarxa de Santa Tecla
La Xarxa de Santa Tecla té una llarga trajectòria en Formació Sanitària Especialitzada (FSE). L’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla va rebre la seva acreditació docent l’any 1995, integrant-se en el programa de formació d’especialistes MIR en Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) i en Medicina Interna (MI). El mateix 1995 l’ABS de Vila-seca també rebia la seva acreditació docent i va començar a formar especialistes en MFiC. Anys més tard va assolir la mateixa acreditació l’ABS L’Arboç – Baix Penedès Interior i, fa dos anys, s’hi van afegir les ABS Tarragona Llevant i l’ABS Calafell.
Pel que fa a l’Hospital del Vendrell, va acreditar-se com a centre docent fa dos anys, fet que fa possible que els MIR que es formen en l’especialitat de Medicina Familiar a les ABS del Baix Penedès puguin fer la seva rotació hospitalària a l’Hospital del Vendrell, mentre que els MIR de les ABS del Tarragonès la fan a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona.
Més informació i vídeo sobre MIR a https://www.xarxatecla.cat/es/postgrau-mir
Redacció
Equip de redacció