.

La peça, escrita per Albert Boronat i dirigida per Aleix Fauró, ofereix una visió sarcàstica de la nostra societat contemporània.

La companyia de teatre La Virgueria porta l’obra ‘Snorkel’ a la Sala Trono de Tarragona els propers 27 i 28 de febrer. L’espectacle, escrit per Albert Boronat i dirigit per Aleix Fauró, torna als escenaris cinc anys després de la seva estrena.

‘Snorkel’ és una clatellada irònica a la nostra manera de viure, a la manera de relacionar-nos entre nosaltres i també amb la Terra que ens acull. Una reflexió sarcàstica i mordaç sobre la nostra societat contemporània, amb picades d’ullet a l’emergència climàtica i al conformisme amb què l’afrontem com a espècie.

Un text brillant, escrit per Albert Boronat i seleccionat per la Fundació SGAE per a la col·lecció Teatro Autor Exprés, amb direcció d’Aleix Fauró i interpretat per Javier Beltrán, Isak Férriz, Marina Fita i Isis Martín. A Beltrán, l’hem vist recentment a escena amb L’hèroe (Teatre Nacional de Catalunya, 2020) i La tendresa (Teatre Poliorama, 2019), i a la pantalla amb Patria (HBO, 2020); pel que fa a Férriz, a la pel·lícula Bajocero (Netflix, 2021) i a la sèrie Gigantes, (Movistar+, 2019).

Els quatre intèrprets encarnen diversos personatges, tots ells perduts en l’estranyesa del nostre món, els quals, com convidats que ningú no coneix, acabats d’arribar a una festa que ja s’ha acabat, es mostren optimistes i ridículament pacients. Personatges que observen el món com si ho fessin amb ulleres i tub de snorkel, des del confort de la superfície, sense submergir-s’hi massa. Aquesta obra potser parla dels qui no parlarà mai ningú. De persones que es troben i es reconeixen mútuament com a membres d’una mateixa espècie, i se somriuen perquè saben que, un cop acabada la festa, ja no hi ha res perdre.

‘Snorkel’ es podrà veure el cap de setmana del 27 i 28 de febrer a la Sala Trono de la ciutat de Tarragona, espai que va acollir la primera producció de la companyia, Si avui és diumenge demà és dijous, l’any 2009. Hi podrà assistir públic provinent de tot el Tarragonès, segons les mesures vigents. L’obra de Boronat, que adquireix avui dia noves capes de significat i de sentit amb el context de la pandèmia, la qual ha desviat l’atenció sobre l’emergència climàtica, ja es va estrenar l’any 2015 a la Sala Beckett de Barcelona, amb una excel·lent rebuda per part de la crítica.

Redacció