TOTS 21

Imatge del Carnaval de Creixell d’altres anys. Cedida

Tal i com ja es va fer l’any passat, enguany també s’ha optat per trasl-ladar la gran rua de Carnaval al dissabte següent del dia de Carnaval pròpiament dit arreu, o sigui que a Creixell la Gran Rua de Carnaval es farà el dissabte 29 de febrer. D’aquesta manera hi poden participar diferents colles d’altres municipis de la contornada i fa que la de Creixell sigui una Rua molt lluïda.

Des de l’àrea de festes de l’ajuntament de Creixell, la regidora delegada Pili Romero ha treballat coordinadament amb l’associació Amics del Carnaval de Torredembarra, per tal de poder facilitar la participació al Carnaval de Creixell de les diferents colles d’aquesta entitat. Per tal motiu s’ha optat novament enguany per celebrar la gran Rua del Carnaval de Creixell, una setmana després del que és habitual a la majoria de municipis de casa nostra.

Aquest dissabte 22 de febrer a Creixell hi haurà només la Rua Infantil

La comitiva infantil sortirà del Casal Municipal de Creixell a les 17:30h. Es farà un recorregut pels carrers del nucli històric de la Vila amb l’acompanyament de la batucada ELS ENGRESCATS. Tot seguit al Casal Municipal hi haurà animació amb personatges molt divertits per a la mainada. També hi haurà el berenar infantil, amb un tiquet de 1€.

Un total de 26 colles participaran enguany a la Gran Rua del Carnaval 2020 de Creixell. Hi haurà 20 carrosses i 6 comparses. Aquest dimarts 18 de febrer es va tancar el termini d’inscripció a la Gran Rua de Carrosses i Comparses. Enguany l’Ajuntament de Creixell va haver de posar una limitació al nombre d’inscripcions, amb la qual cosa només es van poder inscriure un límit màxim de 20 carrosses.

A part de les colles formades per veïns i grups de Creixell, també hi participen enguany a la Rua colles d’altres localitats veïnes com Torredembarra, Altafulla, La Pobla de Montornès, Roda de Berà, Calafell, El Vendrell i Banyeres del Penedès.

Tenint en compte el nombre de participants que porten les diferents colles de carrosses i comparses, que superen les 1.600 persones, a banda del públic assistent i de les persones que participen de forma individual o en la modalitat de parelles, es preveu que novament enguany la Gran Rua del Carnaval de Creixell serà multitudinària.

Aquest nombre important de carrosses i comparses fa que el recorregut s’hagi modificat sobre el que s’havia previst inicialment, tal i com ja es va fer l’any passat, de manera que la Rua no pugui entrar pels carrers del nucli històric de la Vila. A més pel dia 29 de febrer està previst que ja hagin començat les obres de remodelació de la Plaça Major, i el centre del nucli històric estigui tancat al trànsit per aquestes obres.

La Gran Rua sortirà de l’avinguda de Catalunya a les 20:00h. Una hora abans tindrà lloc la plantada de carrosses a la mateixa avinguda de Catalunya, des d’on sortirà el recorregut i seguirà pels carrers de la Verge de la Mercè, Egara, Pallars, avinguda de Navarra i el carrer del Vent, fins a acabar el seu trajecte a la rambla de les Moreres.

La gran afluència de persones a la rua ha fet que des de l’Ajuntament de Creixell demanem i remarquem que cal seguir les indicacions de l’organització durant la Rua, així com de la Policia Local de Creixell i de l’AVPC de Protecció Civil.

Després de la gran rua del Carnaval que finalitzarà a la rambla de les moreres, hi haurà la guerra de confeti a la qual hi participaran totes les colles de la rua.

Un cop acabi la guerra de confeti, al Casal Municipal de Creixell hi haurà música-Disco amb el DJ RUBEN ROMERO, amb entrada lliure i servei de bar i d’entrepans.