.

.

TOTS 21

La vicepresidenta del Consell Comarcal del Tarragonès, Marisa Méndez-Vigo, i l’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau. Foto: CCT

La vicepresidenta del Consell Comarcal del Tarragonès, l’altafullenca Marisa Méndez-Vigo, ha fet entrega aquest matí de la Bandera LGTBI a l’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, per a què el pròxim 17 de maig onegi al balcó del consistori per commemorar el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia).

Des de l’Ajuntament d’Altafulla es promouen diferents accions de sensibilització i prevenció de la LGTBIfòbia i de visibilització del col·lectiu. El 17 de maig es va establir com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia pel fet que en aquest dia del 1990 l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

L’any 2014 es va aprovar a Catalunya la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, instant els ajuntaments a desenvolupar polítiques LGTBI.

Redacció