.

.

TOTS 21

La Universitat s'ha situat en el top 125 d'aquest rànquing en què hi té un pes important el resultat de les enquestes que s'han fet als estudiants

La Universitat s’ha situat en el top 125 d’aquest rànquing en què hi té un pes important el resultat de les enquestes que s’han fet als estudiants

Times Higher Education (THE) ha fet públic aquest dijous  un nou rànquing en què posiciona les millors universitats europees pel que fa a l’excel·lència en docència.  La URV es troba en l’interval 101-125 en aquest llistat que incorpora 258 universitats europees. L’any passat ocupava la posició 76-100.

El THE Europe Teaching Rankings 2019 es basa en catorze indicadors a través dels quals creen una puntuació global que és la que reflecteix la fortalesa de la institució.  Els indicadors s’agrupen en quatre àrees: compromís, recursos, resultats i entorn. La primera d’aquestes té un pes del 35% en la valoració final, recursos i resultats un 20% cadascuna i entorn un 25%.  En les tres primeres àrees es té en compte els resultats de les enquestes que s’han fet als estudiants de les institucions, que influeixen en 6 dels 14 indicadors que s’avaluen en total i que suposen un pes del 45% del resultat. D’altra banda, també utilitzen les dades que faciliten les institucions al THE, les extretes d’una enquesta de reputació als acadèmics, així com les que s’obtenen de les dades bibliomètriques d’Scopus (Elsevier), entre altres.

Les enquestes que s’han fet als estudiants incorporen qüestions relacionades amb el compromís de l’alumnat amb els estudis, la interacció amb el professor, la qualitat del servei i les oportunitats que s’ofereixen per tenir preparació de cara al futur. En total han contestat l’enquesta més de 125.000 estudiants de 18 països europeus.

La URV es troba en sisena posició a nivell català i en divuitena posició de l’Estat espanyol, compartint lloc amb tres universitats més. El rànquing inclou únicament universitats de països membres tant de l’Espai Europeu d’Educació Superior com de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic i que han estat qualificats com a economies desenvolupades per les Nacions Unides. A més, han d’oferir graus i màsters reconeguts oficialment i tenir almenys 3.000 estudiants matriculats de grau. A banda, han d’haver aconseguit un  mínim de 60 respostes vàlides a les enquestes que s’han fet als estudiants. Aquest és el primer rànquing basat exclusivament en la docència i l’aprenentatge.