.

L’objectiu del congrés és crear un punt de trobada de l’Antropologia Social i Cultural a Catalunya. Foto: URV

Des d’aquest dijous i fins dissabte, l’1 de , el campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili  acollirà el I Congrés Català d’Antropologia que compta amb la implicació de  totes les universitats catalanes i centres de recerca que tenen departaments o àrees d’Antropologia i les associacions catalanes d’Antropologia. Han decidit tirar endavant, per primera vegada a Catalunya, una trobada de tres dies en que es podran escoltar prop de 250 comunicacions, distribuïdes en 31 simposis relacionats amb l’antropologia des de diferents enfocaments: patrimoni, mobilitat, feminisme, salut, religió, exclusió social, sostenibilitat, entre d’altres. Hi haurà també més d’una cinquantena d’activitats transversals distribuïdes en diferents espais: professional, audiovisual, artístic, docent, de recerca, de llibres i de revistes.

Des de la constitució dels primers departaments i àrees d’antropologia a Catalunya s’ha configurat un àmbit de recerca i de professionalització i el moment actual és el de maduració i creixement de la disciplina. En aquest context, els organitzadors consideren  important construir espais de trobada i d’intercanvi per generar vincles i sinergies, reforçar complicitats i garantir la consolidació d’un àmbit professional i de recerca a Catalunya. Aquestes jornades pretenen contribuir a la promoció i difusió de l’Antropologia a Catalunya i actuar com a una plataforma per a donar visibilitat a la disciplina.

El congrés s’ha organitzat sense sessions plenàries per poder escoltar i reflexionar en grups al voltant de la recerca que es fa actualment i que presentaran investigadores i investigadores principalment vinculats en alguna de les universitats catalanes però també d’altres universitats espanyoles i estrangeres. Per això, durant aquests tres dies també hi haurà espais per parlar de la professionalització de l’antropologia i es parlarà d’experiències concretes. Hi haurà moments per parlar de llibres i revistes de l’àmbit i una sessió de discussió amb doctorands. S’hi esperen, en total, a més de 350 persones.

El congrés està coordinat pel catedràtic Jordi Roca, del Grup d’Investigacions en Antropologia de la URV i per Oriol Beltran, investigador del Grup de Recerca en Antropologia del Patrimoni de la UB. La seva idea és seguir organitzant-los cada tres anys, just l’any anterior al congrés estatal.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */