TOTS 21

Imatge virtual del projecte de Ten Brinke.

Dia de plenari extraordinari a l’ajuntament de Tarragona, destinat en essència a modificar partides pressupostàries amb dos objectius prioritaris. El primer ha consistit a destinar 399 mil euros sobrants del capítol de personal a millores a les retribucions de la plantilla de la Guàrdia Urbana (hores extres i gratificacions). La derivada de l’aprovació d’aquest punt ha estat la batalla dialèctica entre el regidor de Serveis Públics, Jordi Fortuny, i l’oposició, que ha girat al voltant de la petició dels sindicats del cos de ser equiparats salarialment com més aviat millor amb els Mossos. Fortuny ha afirmat que aquest reclam es troba en fase de «negociació» perquè no es pot aplicar de manera automàtica, i que el procés està sent monitoritzat i ratificat pas a pas pels representants dels agents. «S’ha de complir primer amb uns mecanismes previs i quan tot estigui lligat ho portarem a plenari perquè ho votin. I que votin que sí, espero», deixava anar en direcció a la resta de grups el regidor de l’equip de govern.

El segon punt remarcable ha estat la ziga-zaga pressupostària per incrementar en gairebé 1,5 MEUR la partida destinada a les obres d’urbanització del PP-10, antiga seu de la sueca IKEA i actual espai de desenvolupament de la promotora holandesa Ten Brinke,en tant es tramita la redacció del projecte del contracte de les obres del projecte executiu. El punt ha tirat endavant gràcies a l’abstenció de l’oposició un cop confirmat el vot en contra de la CUP (en coherència al seu rebuig d’un model que sempre han deixat clar que no era el seu). El conseller de Territori, Xavier Puig, ha justificat la necessitat de posar més carbó a la caldera «pels sobrecostos de material i de gestió de temps» provocats per la Covid i «perquè la qualitat dels terrenys era menor de la prevista inicialment». Per la seva banda, el conseller del PSC, Pau Pérez, ha volgut recordar que aquest pla parcial, aprovat pels anteriors governs socialistes, permet la construcció de més de 400 habitatges destinats per a lloguer social. I ha aprofitat per furgar en les diferents òptiques que conviuen entre els partits que donen suport a l’alcalde, Pau Ricomà.  «El govern municipal sí que viu en una fantasia -ha etzibat- quan el grup municipal que permet la majoria d’ERC i que està en converses per entrar a govern (CUP), vota en contra d’aquest projecte. I en canvi, si els que anomeneu fantasiosos (PSC) no ens haguéssim abstingut, aquesta nova zona residencial quedaria aturada a causa de la seva mala gestió», ha recalcat Pérez.

Puig no ha volgut tocar a la càrrega i s’ha limitat a justificar el posicionament dels cupaires al·legant que «quan no estàs al govern pots deixar-te anar per l’ètica de la convicció. Però quan estàs a govern has de primar l’ètica de la responsabilitat». El conseller republicà ha aprofitat per afirmar que la tramitació del nou projecte, del qual ha reconegut «érem reticents», està servint per «minimitzar» els desacords i «maximitzar» aquells punts

J.S.