.

.

TOTS 21

Imatges de l’interior del restaurant tematitzat en LaLiga. Fotos: PortAventura

PortAventura World, Kosmos i LaLiga han presentat avui dos projectes que culminen la primera fase de la joint venture subscrita entre les tres marques per a revolucionar, a través de les noves tecnologies i la innovació, el món de l’entreteniment i les emocions. Es tracta de LaLiga TwentyNine’s, el primer restaurant del món tematizado en LaLiga, un concepte de sports bar únic i pioner, i ‘The Beat Challenge’, un videojoc de plataformes i habilitats de futbol desenvolupat per al seu llançament en aplicació mòbil i que utilitza la tecnologia de Realitat Augmentada (RA). Els usuaris podran submergir-se en els reptes que es plantegin tant en PortAventura World com a les seves cases o altres llocs, combinant la realitat física amb el món virtual.

Tots dos projectes lliguen el món de l’esport i el futbol amb el de l’entreteniment i les emocions d’una forma innovadora, a través de la combinació d’experiències físiques i virtuals que busquen aportar contingut nou als milions de clients del resort i als més de 115 milions de fans de la competició de clubs.

L’acord estratègic de PortAventura World, LaLiga i Kosmos va néixer al setembre de 2020, obrint un nou camí entre el món de l’entreteniment esportiu i els parcs temàtics i destins d’oci. La presentació del restaurant i el videojoc culmina la primera fase del projecte, que comptarà amb una partida d’inversió en tres fases canalitzada a través de ‘LaLiga Entertainment’, la joint venture constituïda entre les tres societats. Aquesta primera etapa ha suposat prop de 10 milions d’euros, mentre que la segona, amb el disseny i desenvolupament d’una nova atracció tematizada de LaLiga, contempla una inversió de 40 milions d’euros, i la tercera, centrada en la creació d’un parc temàtic de la competició de clubs dins del resort, tindrà una inversió prevista d’entorn de 100 milions d’euros.

David García, director general de Negoci de PortAventura World, ha destacat l’oportunitat de creixement estratègic i de diversificació del negoci que aquests projectes impliquen per al resort, sent un dels majors destins vacacionals d’Europa: «L’obertura del restaurant, únic en el món, i el desenvolupament d’aquest videojoc ens permetran connectar amb nous públics i sobrepassar, gràcies a la digitalització i a les noves tecnologies, les nostres fronteres físiques, arribant a més gent i fent possible gaudir de PortAventura World des de qualsevol lloc del món».

Així mateix, García ha indicat que «PortAventura World centra els seus esforços a desenvolupar noves fórmules d’entreteniment que oferir als seus milions de clients, completant la seva experiència de manera innovadora. En aquesta cerca de la revolució de l’entreteniment, LaLiga és un partner fonamental, com un veritable referent mundial de l’esport. Aquesta aliança farà possible gaudir encara més de l’experiència PortAventura World, oferint als usuaris accés digital al parc i avantatges en la seva visita al resort».

Javier Tebas, president LaLiga, i David García, director general de Negoci PortAventura World. Foto: PortAventura

Per a Javier Tebas, president de LaLiga, «aquests dos projectes són un magnífic punt de partida de l’acord estratègic amb PortAventura World. Amb TwentyNine’s, LaLiga es converteix en pionera, creant el primer restaurant del món tematizado en LaLiga, un concepte de sports bar únic que servirà d’inspiració per a altres institucions i que portarà al sector de l’esport, l’entreteniment i les emocions a un altre nivell. A més, amb ‘The Beat Challenge’, LaLiga avança en el seu afany per arribar a un públic diferent, apostant per les noves tecnologies i la innovació. Per a LaLiga, és fonamental comptar amb PortAventura World com a soci estratègic, ja que és un dels majors destins vacacionals d’Europa i suposa una garantia d’èxit».

Gerard Piqué, president de Kosmos, ha destacat la importància d’associar-se amb totes dues companyies, referents en els seus àmbits d’actuació: «Kosmos va néixer amb la vocació de desenvolupar projectes disruptius i innovadors en el món de l’esport i de l’entreteniment, amb la finalitat d’aconseguir a tota mena d’audiències. TwentyNine’s i ‘The Beat Challenge’ comparteixen aquest mateix objectiu i ho fan entrellaçant l’experiència física amb la virtual. Per a nosaltres és important formar part d’aquest projecte juntament amb LaLiga i PortAventura World, dos partners estratègics per a Kosmos».

A la presentació, que la seva prèvia es va emetre en directe en el perfil de TikTok de LaLiga, van acudir els ja esmentats Javier Tebas i David García i nombrosos Ambaixadors de LaLiga i influencers.

Un entreteniment híbrid que traspassa les fronteres físiques

LaLiga TwentyNine’s és el primer lounge del món totalment tematizado en LaLiga, amb una superfície de 1.000 m² i capacitat per a més de 400 persones i inspirat l’any en el qual es va fundar la competició del futbol a Espanya (1929). Ofereix als visitants gastronomia de qualitat en combinació amb el gaudi de competicions esportives en directe, amb una zona específica de graderia, així com una àrea de eSports i la integració del videojoc ‘The Beat Challenge’. El concepte és revolucionari i pioner, donant la volta a la proposta clàssica d’un sports bar. A més, el restaurant és el primer del resort que compta amb la certificació LLEGIU (Leadership in Energy & Enviromental Design), el reconeixement d’edificis sostenibles més estès a nivell internacional.

Per part seva, el videojoc ‘The Beat Challenge’ està dissenyat per a oferir entreteniment més enllà del dia de la visita a PortAventura World, desbordant els seus límits físics i introduint-se en un espai que combina el món físic amb el virtual. És gratuïta i està disponible en Google Play i Apple App Store. L’aplicació ofereix als usuaris l’oportunitat de personalitzar al màxim la seva experiència i gaudir d’espais virtuals, amb prestacions com la creació d’un avatar propi, així com desenvolupar diferents reptes i habilitats futbolístiques.

Tots els clubs de LaLiga Santander formaran part de ‘The Beat Challenge’ a través dels seus jugadors, que aniran incorporant-se de manera progressiva.

L’experiència del jugador comença en la seva pròpia casa, ja que pot descarregar-la-hi en el seu dispositiu mòbil per a començar a gaudir-la abans de la seva visita al parc, on podrà desbloquejar determinades experiències i moments clau del joc sol disponibles en PortAventura World.

El paper de la tecnologia disruptiva ha estat fonamental en el desenvolupament i execució del joc, combinant la realitat física amb el potencial tecnològic a través d’eines de RA que permetran al jugador reptar-se cara a cara amb les llegendes de LaLiga.

Redacció