.

.

TOTS 21

Presentació de la travessia. Foto: Cedida

Presentació de la travessia. Foto: Cedida

La vuitena edició de la Travessia Tàrraco Aigües Obertes arriba enguany carregada de novetat amb motiu del 60è aniversari de l’entitat organitzadora, el Club Natació Tàrraco. Una de les principals novetats d’aquest esdeveniment esportiu que, un any més, té la col·laboració de Tarragona Esports, és que s’ampliarà a tot un cap de setmana i tindrà lloc els dies 26 i 27 d’agost. En aquesta edició el recorregut inclou sis platges de Tarragona incloent, per primer cop, la platja dels Cossis, la petita cala ubicada entre les platges del Miracle i l’Arrabassada. El recorregut, però, seguirà sent el mateix.

Les persones participants vorejaran, el diumenge 27 d’agost, les platges Llarga, Capellans, Savinosa, Arrabassada, Cossis i Miracle, que completen un entorn natural de gran valor, i amb un caràcter històric lligat a l’antiga Tarraco. Recorreran un total de quatre quilòmetres i la sortida serà a les 9 h des de la platja Llarga. Com en altres edicions, amb l’objectiu de fer accessible aquesta experiència al major nombre de persones, l’esdeveniment oferirà, el mateix diumenge, dos circuits més. Un d’ells serà dins la platja del Miracle i es destinarà als més petits i petites de l’esport base, amb un recorregut de 800 metres, i l’altre tindrà lloc a la platja de l’Arrabassada amb un recorregut de 2.000 metres amb un caire més popular i accessible a tothom. Les proves estan obertes als nedadors i nedadores federades i no federades, que participaran en diverses sortides programades.

“Un any més, el litoral tarragoní s’omplirà d’esport amb aquest esdeveniment, una travessia més que consolidada que potencia l’esport base”, ha manifestat el conseller d’Esports, Berni Álvarez, qui, en el transcurs de la presentació que ha tingut lloc aquest dilluns, ha felicitat el Club Natació Tàrraco “per aquestes sis dècades d’història”. “Desitgem que aquesta vuitena edició sigui un gran èxit i torni a marcar el camí del futur d’aquest club després d’aquests seixanta anys”, ha conclòs el conseller. 

“Estem molt il·lusionats davant d’aquest esdeveniment que cada cop té més persones inscrites, nedadors i nedadores tant de la resta del territori com de fora”, ha explicat per la seva banda el president del Club Natació Tàrraco, Alex Jerez, qui ha apuntat que “l’objectiu és que la Travessia Tàrraco Aigües Obertes esdevingui una prova de referència en el calendari esportiu i continuar creixent any rere any”.  

Incorporació d’altres disciplines esportives  

També per primera vegada, la Travessia donarà cabuda a altres disciplines esportives com són el Waterpolo i la Natació Artística. Durant el dissabte 26 d’agost al matí es duran a terme partits de Beach Waterpolo i una exhibició de Natació Artística al Port Tàrraco. A més a més, el mateix dissabte a la tarda, la platja del Miracle acollirà una competició de relleus: Relays i Kids Relays. 

Les persones interessades a participar en la Travessia Tàrraco Aigües Obertes es poden inscriure en aquest enllaç fins al pròxim 24 d’agost. Actualment, ja són un centenar les persones inscrites, amb nedadors i nedadores de diferents clubs catalans i de la resta de l’Estat espanyol.  

La Travessia Tàrraco Aigües Obertes també compta amb la col·laboració del Reial Club Nàutic de Tarragona, el Club Tennis Tarragona, i la Diputació de Tarragona