.

Imatge d'una edició anterior de la processó amb la imatge de la verge. Foto: Reusdigital.cat

Cambrils viurà demà dissabte els actes centrals de la Festa de la Mare de Déu del Carme. La processó de la verge, que fins ara se celebrava el 16 de juliol, enguany s’ha traslladat a dissabte per facilitar la participació dels pescadors.

La processó sortirà a les 18 hores des de la plaça de l’Església i recupera l’antic recorregut, que s’havia hagut de modificar els últims anys per les obres de la plaça del Pòsit. El recorregut seguirà pel carrer Mossèn Miquel Planas, la plaça del Pòsit, els carrers del Carme i Sant Pere, el passeig Marítim i el Moll de ponent.

Allí les barques d’arrossegament embarcaran la verge, portadors i autoritats, els nens i nenes vestits de mariners faran l’ofrena floral i la processó continuarà per mar. Finalment, per tornar fins a l’església, seguirà pel passeig Marítim i passarà pels carrers Sant Jordi i Mossèn Miquel Planas. També acompanyaran la processó els pescadors, Vent d’Estrop, la Banda de Música de Camarles, i les pubilles i Hereus de Cambrils. En arribar la processó, se celebrarà una missa en honor a la Mare de Déu del Carme.

El mateix dissabte hi ha dos actes més. A partir de les 9 del matí la Llotja de Pescadors acollirà la sardinada popular. Els participants podran fer degustacions per tres euros. I després de la processó, a les 20 hores, les colles Xiquets de Cambrils i Brivalls de Cornudella faran una exhibició castellera al Moll.

Avui divendres a les 22 hores hi ha la cantada d’havaneres a la fresca al passeig de les Palmeres amb els grups Xató i Penjats de l’Ham.  Per estar més còmodes, els assistents es poden portar la cadira.