.

.

TOTS 21

El festival presenta una nova imatge i aposta per una programació consolidada de circ. Foto: Cedida

Amb l’objectiu de crear un espai de trobada, reivindicar els valors comunitaris i gaudir de la cultura ara fa tot just 10 anys naixia La Terrasseta com un festival de petit format, coherent i responsable amb el territori i amb voluntat de dotar les festes de Santa Tecla d’un espai de descobriment i trobada per tarragonines que estimen la cultura i la bona música. Després de 10 anys ininterromputs de festival i desafiant fins i tot una pandèmia mundial, La Terrasseta es consolida com un festival de música, cinema i arts de carrer de referència al sud de Catalunya.

La Terrasseta renova la seva imatge

La Terrasseta s’ha fet gran i fruit d’aquesta consolidació, celebra el 10è aniversari renovant el seu grafisme. La nova imatge de marca és una simbologia, un paral·lelisme de l’evolució del festival al llarg de tots aquests anys. Parteix de la idea d’haver estat 10 anys regant l’espai, la programació i el públic. El growing com a concepte. “Créixer” i “desenvolupar-se” com a punt de partida. Una planta que creix dins d’un test, amb diferents branques o fulles, en la diversitat, en la idea que un espai petit, ben regat, pot donar grans fruits. La Terrasseta transforma, doncs, la seva regadora en una planta.

L’autor de la nova imatge gràfica de La Terrasseta és el dissenyador gràfic tarragoní, Octavi Lobo.

10 anys de Terrasseta: les novetats 2021

L’edició 2021 recupera La Terrasseta feminista i La Terrasseta Meets Jamaica amb espais de diàleg, tallers i actuacions liderades per referents feministes, d’identitats dissidents i antiracistes, com la xerrada d’Afrofeminas sobre interseccionalitat, el taller de Caputxes del col·lectiu de Chilenas Barcelona o el concert homenatge a Toots & The Maytals. A més a més, aposta per una programació consolidada de circ contemporani, liderada per Núria Tarragó, programadora cultural de l’Ateneu Popular 9 barris, i que enguany s’incorpora a l’equip organitzador de La Terrasseta.

En aquest sentit, el diumenge serà un dia dedicat exclusivament al circ on es podrà gaudir del primer cabaret de La Terrasseta amb una prèvia del duo acrobàtic The sistars. Una jornada on hi són convidades disciplines com el clown, la música, les acrobàcies, la manipulació d’objectes o els equilibris.

La programació es planteja de forma paritària, on la meitat de les creacions són fetes i liderades per dones i identitats dissidents. És un fet que la presència d’aquests col·lectius (no només dalt dels escenaris, sinó també darrera) és minoritària en totes les arts. L’objectiu és crear i visibilitzar nous referents.

A més a més, manté l’essència del festival amb la programació del cinema a la fresca i els sopars amb Food Trucks, amb la idea de recuperar tradicions i formes de vida més pausades i dimensionades.

Un festival que dóna espai al talent local

La Terrasseta és un festival fet a Tarragona i per Tarragona, i com s’han fet durant aquests 10 anys es vol seguir donant espai a entitats i grups locals com el concert del grup Celistia o la xerrada d’interseccionalitat a càrrec del col·lectiu Red Antiracista de Tarragona. A més a més, es compta amb el suport comunicatiu d’El Far Cooperatiu, SCCL.

La Terrasseta 2021 compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el SIAD, Cooperació Tarragona i la Diputació de Tarragona.

Redacció