.

Ona Fort intenta llençar sota el cèrcol defensada per una rival en el partit contra el SESE. Foto: Rafa Marrasé / TGN Bàsquet

En una història que s’està repetint massa sovint, el Tarragona Fem Bàsquet va caure a la pista del Platges de Mataró (58-50) en un partit que va dominar en la primera meitat i que va tenir controlat i amb possibilitats de victòria durant molts minuts.

Va ser una jugadora tarragonina i que va militar una temporada al TGN Bàsquet, Ari Magriñà, qui es va encarregar de dilapidar les aspiracions liles amb una actuació imponent (26 punts i 27 de valoració). Magriñà es va carregar el seu equip a les espatlles, especialment a la segona meitat i, tot i els esforços de les visitants per a impedir-ho, va decidir.

Albert del Rey va designar dues jugadores per a aturar la base del Mataró. Anna Garcia i Laura Tierno es van encarregar del marcatge i durant molts minuts ho van fer prou bé. En la segona meitat, el Platges de Mataró va decidir jugar una situació ofensiva que va provocar mal de caps a la defensa tarragonina: doble bloqueig de les dues pivots americanes —una d’elles, Keohe medeix més d’1 metre i 90 centímetres llarg— per a Magriñà. La defensa havia estat pendent de la continuació de les dues pivots i, aquesta atenció permetia la base disposar de l’espai necessari per assistir o decidir.

Menció especial mereixen les interiors del Tarragona Fem Bàsquet. Inferiors en centímetres i corpulència, Vadillo, Pérez i Fort van treballar incansablement i tot i que en alguns trams del partit el domini en el rebot va ser total per les locals, al final del matx les tarragonines només n’havien cedit un menys. Fort va tornar a ser un baluard i va valorar 17, per damunt de Pascual, que una jornada més, va ser el referent ofensiu de l’equip.

En la primera meitat, els dos equips van estar negats de cara a cistella (17-19 al descans). El Tarragona Fem Bàsquet no va aprofitar la circumstància perquè el Plates de Mataró no estava fi en atac (1/12 triples) però tampoc en defensa —molt tancada, refiant-ho tot a l’envergadura de les interiors—. Un parcial de 10-2 de sortida en el tercer quart va començar a decantar la balança del costat local i un altre de 8-0 en el quart, semblava definitiu. Amb tot, les tarragonines no van llençar la tovallola i es van acostar a només 4 punts (50-56 a 3:16 del final), però va faltar encert per aconseguir el primer triomf fora del Sagrat Cor.