TOTS 21

Foto de la tapa guanyadora

Foto de la tapa guanyadora

«Manyiboon», del restaurant Los Mañicos ha estat la guanyadora del Dtapes per Torredembarra 2019. Aquest és el segon any consecutiu que les prop de 200 persones que han participat en la votació han escollit com a millor tapa l’elaborada per Los Mañicos. Segons els responsables de l’establiment, aquesta tapa representa la seva essència. Des del 1986 el Restaurant Los Mañicos obre la temporada d’abril a octubre. Això els va inspirar en la creació d’un gelat calent Manyiboon, un recull de vivències que engloba el que es cou a casa seva des de 1986.
La descripció de la tapa és la següent: Brioix d’arròs glutinós farcit de lletó aragonès, fons de coco torrat i maduixes del mas seques, que recorda els olors de les cremes solars quan a l’època dels 80 va començar el moviment a casa seva. És de diferents colors, fets amb infusió de verdures amb alt contingut de beta-carotè, pastanaga, col llombarda i remolatxa, unes pipes amb xocolata, sèsam garapinyat … amb tot plegat busquen el cinquè gust anomenat «umami», i tot això maridat amb un cava de collita pròpia brut nature, o pels que no prenen alcohol, refresc de llimona. En acabar la tapa es recollien totes les engrunes per poder descobrir per què es diu Manyiboon!
Entre els participants en la votació, s’han sortejat productes cosmètics (Maystar Cosmética), sortides en catamarà (CatDaventure) i marxandatge de l’Oficina de Turisme de Torredembarra. Per participar en el sorteig, calia votar la millor tapa a través de la butlleta que es trobava al desplegable, on es segellaven les diferents tapes que els participants anaven consumint, i comptar amb un mínim de 10 tapes/segells. El sorteig ha tingut lloc avui a la seu de la Regidoria de Turisme, que serà l’encarregada de contactar amb els guanyadors mitjançant les dades facilitades a la butlleta perquè puguin recollir els premis.
El 26 de maig va finalitzar la setena edició del Dtapes per Torredembarra amb una valoració molt positiva ja que es van superar les 18.500 tapes servides, amb la participació de 49 establiments. L’organització ha anat a càrrec de les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats.